Karasu Belediyesi çatısı altında Futbol Akademisi’ni kurma çalışmalarının başlatıldığını vurgulayan Başkan İspiroğlu; “Sakarya bir futbol kenti. İlçemiz de köklü spor kulüpleriyle spor ile iç içe yaşayan bir ilçe. Bu olguları ön planda tutarak kurmayı planladığımız Karasu Belediyesi Futbol Akademisi ile bölge futboluna önemli katkı yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

 

Açıklamalarına devam eden Başkan Mehmet İspiroğlu; “Geleceğin profesyonel futbolcularının yetişeceği bir akademi kurmayı hedefliyoruz. Spora ve sporcuya verdiğimiz desteklerle, modern spor tesislerimizle Karasulu gençlere kapılarımızı tamamen açıyoruz. Amacımız, Karasulu çocukları profesyonel hocalar tarafından eğitilerek hem bölge sporuna hem de ülke sporuna önemli katkılar sağlamak. Akademimize 8-18 yaş arası kayıtlar alınmaya başlamıştır. Futbol akademimiz şimdiden hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

 

Futbol Akademisi kurulmasında gerekli çalışmaları sağlayan Atilla Bıcakçı; “Öncelikle böyle bir faaliyete olumlu yaklaşımından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Mehmet İspiroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Bu konuyu kendisine açtığımda hemen çalışmalara başlayın dedi. Kendisiyle birlikte yaklaşık üç ay boyunca bu oluşum için çalıştık. Öncelikle bir birinden değerli hocalarımızla görüşme yapıp böyle bir oluşumda çalışmalarını sağladık” dedi.

 

Bıcakçı, “Yıllar önce yapılması gereken alt yapı çalışmalarına nihayet yaz ve kış dönemi olarak 21 Haziranda başlama kararı aldık. Amacımız öncelikle Karasu futboluna ve Türk futboluna başarılı sporcular kazandırmaktır. Futbol altyapımız Sakaryaspor alt yapısından sonra Sakarya’nın en büyük ve kapsamlı alt yapısı olacaktır. Halkımızdan, spor adamlarından, basından bizlere destek olmalarını istiyorum. Akademimize kayıt olmak isteyen 8-18 yaş arası futbola gönül veren çocuklarımızı ve gençlerimizi kayıt yaptırmaya davet ediyorum” ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.