11 Kasım Pazartesi günü Türkiye’nin 81 ilinde 11 milyon dikilmesi amaçlanan kampanya kapsamında Karasu’nun çeşitli yerlerinde fidan dikildi. Okullarda, camilerde, mahalle yollarında ve Karasu’nun çeşitli yerlerinde dikilen yaklaşık 5 bin fidan, ileriki yıllarda Karasu’nun ciğerleri olarak nitelendirildi. Kampanyanın ilk etkinliği Karasu Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nda gerçekleşti. Fidan dikim programına Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ve ilçe protokolü katıldı. Aynı saatlerde Darıçayırı Mahallesi Kısık yolu üzerinde de fidan dikildi. Karasu Müftüsü Mustafa Aydın, müftülük personeli, cami görevlileri, veliler ve öğrenciler etkinliğe yoğun katılım gösterdi. Ardından Karasu Şehir Stadı’nda İlçe Spor Müdürü Kemal Ataç öncülüğünde de bir dikim etkinliği düzenlendi. Buradaki programa Karasu KYK Yurdu öğrencileri ve Karasu Özel Zeliha Anaokulu öğrencileri katılım gösterdi. Ayrıca ilçenin çok sayıda noktasında da muhtarlıklar, okullar, özel işletmeler ve vatandaşlar tarafından da fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

 

Her yıl kutlanacak

 

Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nda gerçekleştirilen programda konuşmalarla başladı. İlk konuşmayı Karasu Orman İşletme Müdürü Asalettin Aksu yaptı. Ormanların korunması ve yaşatılması hakkında konuşan Aksu, “Bugünden itibaren 11 Kasım günü, her yıl Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutlanacaktır. Bugün ise toplumun bütün kesimlerinin katılımıyla 81 ilimizde saat 11:11’de toplam 11 milyon fidanı toprakla buluşturacağız” dedi. Aksu’nun ardından söz alan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu’da yeşile önem veren bir belediye olarak, kaldırım, park ve bahçelerimizi ağaçlandırmaya çalışıyoruz. Bu etkinlik ile cennet ilçemiz Karasu bir kat daha yeşile bürünecek. Fidan dikim kampanyasını başlatan Cumhurbaşkanımıza da teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Son olarak söz alan Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ise, sözlerine “Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Bir Fidan Bir Nefes projesi kapsamında Karasu ve ülke genelinde 11 milyon fidanı toprakla buluşturarak dünya çapında bir rekor denemesi de gerçekleştirilmiş olacak” diyerek başladı.

 

 

Ormanları korumalıyız

 

Ormanların korunmasına değinen Kaymakam Aziz Mercan, “Yaz sezonunda ülkemizde talihsiz orman yangınları yaşandı. Toplumumuzun orman konusunda duyarlı olmasına ve ormanları korumaya özen göstermesine bu proje ile daha fazla dikkat edeceğine inanıyorum. Her yıl bu tarihi bir ağaçlandırma bayramı olarak kutlayacağımız için de büyük mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu. Konuşmaların tamamlanmasının ardından Mercan ve ilçe protokolü, okul öğrencileriyle birlikte okul bahçesine fidan dikti. Okul Müdürü Ahmet Ova ve eğitimciler de, program boyunca davetlilerle yakından ilgilendi. Aynı saatlerde Darıçayırı Kısık yolu üzerinde de Karasu Müftüsü Mustafa Aydın ve din görevlilerinin katılımıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe veliler ve öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Karasu Orman İşletme Şefi Hakan Aydın, etkinlik hakkında verdiği bilgide, “11 Milyon fidan dikim kampanyası dahilinde Darıçayırı’nda bu bölgesi seçtik ve öğrencilerimizle birlikte ağaçlandırarak ilçemize nefes olmasını amaçladık. Karasu’daki 80 noktadan biri olan Darıçayırı, çocuklarımız sayesinde nefes alan birer ciğer haline gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Hadiste de belirtiliyor

 

Etkinliğe büyük katılımın sağlamasına öncülük eden Karasu Müftüsü Mustafa Aydın ise, “8 ile 16 Kasım tarihleri arasında kutladığımız Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında, Peygamber Efendimiz’in ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz, elinizdeki fidanı yine de dikiniz’ hadisi şerifinden ilham alarak, Karasu’daki 4 ile 6 yaş arası Kur’an kursu ve hafızlık kursu öğrencilerimizle birlikte fidan dikim etkinliğine katıldık. Ailelerimiz de bizi yalnız bırakmadı. Çocuklarımıza, ağaç ve orman sevgisini aşılamayı hedefledik. Darıçayırı’nın yanı sıra camilerimizde de fidan dikildi. Müftülük bünyesinde dikilen fidan sayısı bini geçti. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Karasu İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü öncülüğünden de Karasu Şehir Stadı’nda fidan dikim programı düzenlendi. Programa Karasu KYK Yurdu üniversite öğrencileri ve Özel Zeliha Anaokulu öğrencileri de katılım gösterdi. Belediye Başkanı İshak Sarı, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara ile KYK Karasu Müdürü Taner Gürkan da etkinlikte fidan dikti.

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün