Afşin Bey Koleji’nde Pazartesi günü saat 14:00’da Yerli Malı Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Programda, başta İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan olmak üzere, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Bir dönem Sakaryaspor’un teknik direktörlüğünü yapan Tuncay Şanlı’nın da katılım sağladığı programda Afşin Bey Kolejleri Genel Müdürü Cihat Özdağ ve Okul Müdürü Mehmet Eser, davetlileri kapıda karşılayıp şark köşesinde ağırladı. Davetlilerle uzun uzun sohbet eden Müdür Eser, projelerinin amacını ne olduğundan ve çalışmalarından söz etti.

 

Sıkı işbirliği içindeyiz

 

Veli ve okul işbirliği içerisinde olduğu sürece başarıya gidebileceğine inancımız tam” şeklinde konuşan Okul Müdürü Eser, “Bu nedenle velilerimizle her zaman iletişim halindeyiz. Veli, öğretmen ve öğrencilerimiz, hep beraber el ele vererek ortaya çok güzel sonuçlar çıkardık. Herkesin bu çalışmada emeği var” ifadelerini kullandı. Gerçekleştirdikleri kermes ile Yerli Malı Haftası etkinliklerini birleştirdiklerine de değinen Mehmet Eser, “Programımızda yalnızca yiyecek ve içecekle sınırlı kalmayıp gelenek ve göreneklerimizi simgeleyen eşyaları da davetlilere sunduk. Geçmiş dönemde kullanılan eşyalar, o dönemlerin olmazsa olmazı şark köşesini de hazırladık” dedi.

 

Veliler cep telefonlarına sarıldı

 

Elde edilen gelirlerin Mehmetçik Vakfı’na bağışlandığı organizasyonda Afşin Bey Koleji, kendi hazırladıkları ürünleri davetlilere sundu. Gerçekleşen çalışmayla Mehmetçik Vakfı’nın ne olduğu ve ne amaçla faaliyet gösterdiği bilgisi öğrencilere aktarıldı. Yoğun katılımın sağlandığı programın sonunda anasınıfı öğrencilerinin meyve ve sebzelerin faydalarının vurgulandığı gösteri, ilgiyle izlendi. Gösteri sırasında çok sayıda velinin çocuklarını izlemek yerine cep telefonlarına sarılıp anı çekmeleri dikkatlerden kaçmadı. Miniklerin gösterilerinin ardından şiir okuyan bir grup öğrenci büyük alkış aldı.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Esra Angün