Karasu Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısını 2 Aralık Pazartesi günü meclis salonunda gerçekleştirdi. Toplantıda biri Hukuk İşleri Müdürlüğü, dördü Yazı İşleri Müdürlüğü ve biri de İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne at olmak üzere altı madde görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesi öncesi, ilçe merkezinde gerçekleştirilen asfalt serim ve kaldırım çalışmalarının geneli hakkında uzun bir sunum yapıldı. Sunumun ardından gündem dışı konuşmalara yer verildi. İlk gündem dışı sözü CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Genç aldı. Genç, “Hepimiz pırıl pırıl bir gençliğimizin yetişmesini istiyoruz. Kendi çocuklarımız için sunduğumuz imkanları acaba Karasulu gençler için sunabiliyor muyuz? 20 yılını spora vermiş biri olarak Karasu gençliğinin tek kurtuluş yolunun spor olduğunu söyleyebilirim. Spor, birleştirici bir güçtür. Güzel bir gençlik ancak sporla yetiştirilir” dedi.

 

İmkansızlıklara rağmen

 

Süper lig ve amatör kümede çok sayıda spor kulübümüz mücadele veriyor. Bunlar arasında Karasu Güvenspor, maddi imkansızlıklar yüzünden hak ettiği Süper Lig’e katılamadı. Yalıspor ise aynı sebeplerden dolayı 6.haftasında ligden çekilmek zorunda kaldı. Aziziyespor, kendi imkanlarıyla küme düşmemek için zorlu bir mücadele veriyor” şeklinde konuşan Mehmet Genç, sözlerinin devamında “Aziziyespor’un, son iki yılda ilçemizi ve ilimizi temsil etme hakkını kazandığını da göz ardı etmeyelim. İmkansızlıklar eşliğinde güzel şeyler de yapılıyor. Son 3-4 yıldır Karasu Akademi, büyük işlere imza atıyor. Karasuspor, bu yıl namağlup olarak ligde 10.maçına çıkmaya hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

 

Sarı’dan net cevap

 

CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mehmet Genç, sözlerini “Kulüplerimizin maddi imkansızlıklar nedeniyle kapanmasını veya liglerinden çekilmesini ben vicdanıma sığdıramıyorum. Aynı duyguları sizlerin de hissetmesini bekliyorum. Gerek maddi ve gerekse manevi olarak kulüplerimizin yanında olunması gerektiği düşüncesindeyim” diyerek tamamladı. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise, Genç’in konuşmasını tamamlamasının ardından “Aziziye’den başlayalım o zaman. Toplamaya başla” dedi. Sarı’nın bu kısa cevabı dikkat çekti. Genç ise, “Toplaya toplaya kalmadı başkanım. Hep beraber toplayalım” ifadelerini kullandı. Başkan İshak Sarı, konuyla alakalı söz etmeden gündem maddelerine geçilmesini söyledi.

 

 

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün