Gençlik Haftası programı kapsamında KARGENÇ ve Karasu Halk Eğitimi Merkezi tarafından gerçekleştirilen, resim sergisi, halk oyunları gösterisi, gençlik konseri ve fener alayı yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Cuma günü saat 18:00’da açılan KARGENÇ Minik Ressamlar Sergisi’nin ardından Karasu Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Mehmet Yıldız öncülüğünde hazırlanan halk oyunları gösterileri, çok sayıda Karasulu tarafından büyük bir beğeniyle izlendi.

 

Miniklerin ve bayanların halk oyunları gösterileri, Karasu Sahil Park anfi tiyatrosunu dolduran çok sayıda vatandaştan büyük alkış aldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından Siyahın Sesi Grubu, muhteşem bir konser verdi. Konser boyunca, izleyiciler yerlerinde bir dakika bir duramazken, kemençe ve Karadeniz müzikleri eşliğinde sahneye inen vatandaşlar uzun süre horon oynadı.

 

FOTO GALERİ İÇİN buraya TIKLAYIN

 

Gösterilerin ardından Karasu halkı, fener alayı eşliğinde Sahil Park’tan ilçe merkezindeki Atatürk Bulvarı’na kadar marşlar eşliğinde yürüdü. Çok sayıda vatandaşın katıldığı kortej, bulvardaki Atatürk heykeli önünde son buldu. Vatandaşlar burada dilek fenerleri yakarak gökyüzüne bıraktı. Çok sayıda dilek feneri ile gökyüzü ışıl ışıl oldu. Gençlik Haftası etkinlikleri, Cuma akşamı gerçekleştirilen programlarla son buldu.