KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün’ün haberi

 

 

Pandemi sürecinde iki gün içerisinde bir depoda kurulan ve bugün dev bir tesise dönüşen Karasu Şehit Hasan keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Üretim Atölyesi, geniş katılımlı bir tören ile açıldı. Açılış törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, siyasi parti temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hüseyin Aydoğan, tesisin kuruluş ve büyüme sürecini anlattı. “Pandemi sürecinde herkes evinde kalırken, biz yollara düştük ve üretime başladık. 12 Mart’ta toplantı yaptık ve 14 Mart’ta üretime geçtik” diyen Aydoğan, üretime destek veren ve üretimde görev alan herkese teşekkür etti.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise “Pandemi sürecinde Karasu meslek liseleri olarak derde deva olunabildiyse, bununla gurur duymalıyız” diye konuştu. Üretim kararını alma ve üretime geçme sürecinden de bahseden Turhan, “Bugün altı temizlik malzemesi üreten tesisimiz, yarın daha büyük işlere imza atacak” diye konuştu.

 

 

MESLEK LİSELERİ SIĞINAK OLDU

 

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da konuşmasına, “Öğrencilerimiz, bizim yıldızlarımız. O yıldızlarımızın kalem tutan elleri, bugün üretim çarkını döndürüyor” diyerek başladı. Pandemi sürecinde meslek liselerinin önemini ülke olarak bir kez daha hissettiklerini belirten Durmuş, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

 

Meslek liseleri, felaket anında sığınak oldular ve sığınak olmaya devam edecekler. Başarılı bir süreç yürüten öğretmen arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Çünkü öğretmenlerimizin yüzde 90’ı bu süreçte, ‘Evdeyiz, evimize kalırız’ demedi. Üretimde görev aldı ve ülkenin ihtiyacına kısa sürede cevap verdi

 

Son olarak kürsüye gelen Belediye Başkanı İshak Sarı ise sözlerine, “Kurtuluş Savaşı’ndaki mücadele ruhunu, bugün salgın sürecinde meslek liseleriyle gösterdik” diyerek başladı. Karasu’nun üretim tesisiyle Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Sarı, eğitim konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve davetliler, okul müdürü ile kimya öğretmenlerinden tesis hakkında detaylı bilgi aldı.

 

AÇILIŞ TÖRENİNE AİT VİDEO: