KarasuHaberleri.com - Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

 

Bir Kahvenizi İçeriz’ sloganına ‘Gitmediğimiz İlçe, Ulaşmadığımız Aile Kalmayana Dek…’ sloganını ekleyen Kah-Veli Saatler ekibi bu yılın ilk toplantısını Karasu ilçesinde gerçekleştirdi. Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği programa çok sayıda veli ve öğretmen katıldı. Programın ilk kısmında Akyazı Eyyüp Genç Fen Lisesi Rehber Öğretmeni Şura Çetin tarafından aile içi iletişim, anne baba tutumları, teknoloji ve madde bağımlılığı ile sınav kaygısı konularında bilgiler verildi. Ardından Sakarya’da görev yapan rehber öğretmenlerden oluşan ekip aile içi iletişimin konu edildiği tiyatro gösterisini başarıyla sergiledi. Gösteri, izleyenlerden büyük alkış aldı.

 

Çocuklara eşit harcayalım

 

Programın son bölümünde velilere ve öğretmenlere hitap eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, çocukların en güzel şekilde yetişmeleriyle ilgili yapılması gerekenler konusunda önemli mesajlar verdi. Dünya üzerinde tüm canlılara eşit olarak dağıtılan tek servetin zaman olduğuna vurgu yapan Durmuş, “Öğretmen arkadaşlarımıza diyoruz ki gelin herkese eşit olarak dağıtılan bu servetimizi çocuklarımız için de harcayalım. Çocuklarımızla konuşurken bizim zamanımızda kelimesini çok sık kullanıyorsanız çocuğunuzun zamanına yetişememişsinizdir. Çocuklarımızı anlamaya çalışalım. Her kuşak kendinden sonra gelen kuşağı hep eleştirmiştir. Hazreti Ali’nin çok güzel bir sözü var. ‘Çocuklarınızı kendi yaşayacak olduğunuz döneme değil, onların yaşayacak oldukları döneme hazırlayın.’ Çocuklarımızla iyi iletişim kurmalıyız” dedi.

 

Kendi ayakları üzerinde dursunlar

 

Çeşitli örneklerle güçlendirdiği konuşmasında çocuklarımıza düştüklerinde ayağa kalkmayı öğretmemiz gerektiğine de dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Çocuklarınıza neyi nasıl yapacaklarını her zaman söylemekten vazgeçmeliyiz. Bırakın kendi ayakları üzerinde durmayı öğrensinler. Düşüp dizlerini yaralasınlar. Ayakları üzerine düştüğünde tekrar ayağa kalkabilmeyi öğrensinler. Çevremize bir bakalım. Başarısız olan insanlar yere düşen insanlar değildir. Yere düştüğünde kalkamayan insanlardır. Her insanın hayatında inişler çıkışlar mutlaka vardır. Mesele düşmek değil. Düştüğünüzde ayağa kalkabilmektir” şeklinde konuştu.

 

Geniş katılım

 

Karasu ilçe merkezindeki Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı Kentpark Kafe’de düzenlenen prograa İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş’un yanı sıra Karasu Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Doyuk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Salih Güvendi, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Halil Dursun ve Fikret Güldemir ile çok sayıda öğretmen ve veli katıldı. Rehber öğretmenlerden oluşan tiyatro ekibinde ise Şura Çetin, Öznur Sevingül, Duygu Kara, İbrahim Albayrak, Bayram Ebuzer Mutlu ve Esra Kocatürk Kan başarılı bir performans ortaya koydu. Ailelerden büyük beğeni gören Kah-Veli Saatler projesinin önümüzdeki haftalarda farklı ilçelerde devam edeceği belirtildi.