İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Kurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Levent Samroğlu, İlyas Sarı, Birlik Danışmanı Emin Haberdar ve emekli vali Sami Seçkin ile birlikte, 2017-2018 fındık ihracatının yapılacağı Karasu ilçesinde incelemelerde bulundu. Başkan Gören ve yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve daha sonra Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam’ı ziyaret ederek kendilerini konuyla alakalı bilgilendirdi.

 

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, fındık sektörünün başarılı üretim ve ihracat serüveninin arkasında bilimsel çalışma, teknik alt yapı faaliyetleri ile 2009 yılında başlayan serbest piyasa uygulamasının bulunduğunu belirtti. Gören, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba bizleri davet etmesi üzerine genel bir fındık değerlendirmesi yaptık. Bunun akabinde toplantı sonucunda 2017-2018 sezonunda oluşacak fındık politikası hakkında bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza 2017-2018 fındık sezonunun açılışını Karasu’da yapılacağını ve ilk ihracatın da tırlarla Karasu’dan gerçekleştirileceği hususunda bir ön bilgilendirme yaparak kendilerine ilettik” dedi.

 

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracat Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören, “Biz, sezonsal olarak 2017-2018’de ilk ihracatımızı Karasu’dan gerçekleştireceğiz. Bu bölgemizin fındık bölgesinden kaynaklanan, diğerlerinden çok önemli turizm bölgesi olmasından dolayı çok önemli bir girişim olduğu kanaatindeyiz. Karasu ekonomik yapısı olarak, hem turizm, hem fındıkçılık, hem balıkçılık olarak birçok girdisi olmasına rağmen fındık üreticimizin ekonomisinde çok önemli bir yer sahibidir. 2017-2018’in ilk ihracatını Karasu’dan tırlarla gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

HABER: Mehmet Karakaş

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: