Cuma günü gerçekleştirilen tören ile Karasu İmam Hatip Anadolu Lisesi ek binası hizmete girdi. Karasu Belediyesi’nin sözleşmeli firması olan Mor Atık Şirketi tarafından yaptırılan ek binaya, firma ortaklarından Mustafa Yılmaz’ın vefat eden kayınbiraderi olan Bayram Şerbetçi’nin adı verildi. Açılış törenine, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Naci Doyuk ve Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu da katıldı. Törenin ilk konuşmasını Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan yaptı. Sözlerine “Okulumuzun böyle bir ek binaya son derece ihtiyacı vardı” diyerek başlayan Turhan, “Okul aile birliğimizle birlikte okulumuzun kara kalemle projesini çizdik. Bu kadar önemli ve gerekli olan bu binamıza sponsor olan Mustafa Yılmaz ile tanışarak, okulumuzun hayalini gerçekleştirmiş olduk. Öğrencilerimiz, uygulamalı bir camide eğitim görecekler. Üst kata büyük bir konferans salonu yerleştirdik. Hizmeti kazandıran Mustafa Yılmaz ve Remzi Yıldız başta olmak üzere destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.

 

Fedakarlıklarla topluma kazandırıldı

 

Turhan’ın ardından İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş söz aldı. Durmuş, konuşmasına “21.yüzyıl, Türk gençlerinin yılı olacaktır. Bu yolda gençlerimizin en büyük destekçileri, aileleri ve eğitimci meslektaşlarımız olacaktır” diyerek başladı. Fazilet Durmuş, sözlerini “Eğitim camiası ve aileler olarak, gençlerimizin en iyi şekilde işleneceği imkanları onlara sunmak adına bir yolculuğa çıktık ve bu binamızı eğitime kazandırdık. Bu binanın ortaya çıkmasında emeği geçen herkese, 212 bin öğrencim adına teşekkür ediyorum” diyerek tamamladı. Durmuş’un ardından söz alan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise, “Bu binayı Karasu’muza kazandıran iş adamlarımıza teşekkür ederiz. İmam hatipliler, her zaman böyle fedakarlıklarla ayakta kaldı ve topluma kazandırıldı. Bir örneğini daha Karasu’da görme fırsatı bulduk. Buradan ülkemize faydalı işler yapacak nesiller yetiştirmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı.

 

En büyük bütçe eğitime

 

Son olarak Karasu Kaymakamı Aziz Mercan kürsüye geldi. Mercan, konuşmasına “Devlet olarak bütçemizden en fazla payı milli eğitime ayırıyoruz. Son yıllarda büyük bütçe imkanlarına sahip olduk ve memleketin her noktasına çok sayıda okul ve binalar inşa edildi. Okullarımıza modern tesisler kazandırılmaya başlandı” diyerek başladı. Devletin bu işlere devam etmesinin yanı sıra hayırseverlerin eğitime de ciddi anlamda katkı sağladığını dile getiren Aziz Mercan, “Bu ek hizmet binası da bu desteklerin bir sonucudur. Bu çalışmanın, ilçemizde hali vakti yerinde olan ve gerektiğinde 24 derslikli bir okulu dahi çok kolayca yapabilecek yatırımcılarımızı da devlete desteğe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Dualar ve açılış

 

Konuşmaların ardından Kaymakam Mercan, Mor Atık ortakları Mustafa Yılmaz ve Remzi Yıldız’a plaket verdi. Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ve Belediye Başkanı İshak Sarı da, merhum Bayram Şerbetçi’nin kardeşi Cemile Şerbetçi ve annesi Aysel Demirseçen’e çiçek ve plaket verdi. Kurdele kesimi öncesi Müftü Mustafa Aydın öncülüğünde dua edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ise, ek bina ziyaret edildi. Öğrenciler tarafından Şerbetçi’nin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunuldu. Ek binanın üst katında oluşturulan konferans salonunu davetlilerle birlikte gezen Fazilet Durmuş’un “Çocuklar herkesin dengiyse, herkes çocukların merkezinde toplanacak” sözleri dikkat çekti. Ek binanın ziyaret edilmesiyle tören sona erdi.

 

 

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün