KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


Toplu taşıma araçlarında yüzde 50 kapasite uygulamasının kalkmasıyla bazı hususların da ön plana çıktığını belirtti. Kapasite artışı neticesinde ulaşım ücretlerinde bir zam yapılmayacağını belirten Uyar, Karasu’da hizmet veren 140 aracın düzenli olarak kontrol edildiğini ifade etti.

 

Yeni gelen genelgeyle ayakta yolcu alınmayacak” diyen Kerim Uyar, “Karasu’da kullanılan toplu taşıma araçlarında yok ama karşılıklı koltuk olan araçlarda yolcular yüz yüze oturamayacak. Şehir içi minibüslerimizde olan karşılıklı oturma düzeni de kaldırıldı” şeklinde konuştu.

 

Uyar, taksilerde mevcut önlemlerin devam ettiğini, dezenfekte çalışmaları sürdüğünü dile getirirken “Şeffaf şoför kabinleri oluşturmaya başladık. Taksi şoförlerimize tüm bilgilendirmeler yapıldı. Kendileri de gerekli kişisel önlemlerini sürdürüyor” dedi.

 

VATANDAŞ DA YARDIMCI OLMALI

 

Vatandaşın da yardımcı olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Uyar,  “Kış nüfusumuz 65 bine yakın olsa da yaz nüfusumuz oldukça artıyor. Biz, üzerimize düşen görevi yaparak sefer sayılarını arttıracağız. Ama ayakta yolcu almak yasak olduğu için minibüsün geçerek kendisini almadığı için şikayetlerde bulunmak yerine anlayışla karşılamalarını istiyoruz” diye konuştu.

 

Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar, son olarak vatandaşa çağrıda bulunarak “Ayakta gitmek için şoförlere ısrarda bulunmamalılar. En önemlisi de maskesiz ve el dezenfektanı kullanmadan toplu taşımalara binmemelerini istiyoruz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.