Karasu’nun ilk anaokulu kütüphanesi, Karasu Anaokulu’nda açıldı. Açılışa, Karasu Kaymakamı Şafak Gürçam, Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun ve şube müdürleri tam kadro katıldı. Açılış Kurdelesini, Gürçam ve Dursun, anaokulu eğitimcileriyle birlikte kesti. Karasu’nun ilk anaokulu kütüphanesini gezen protokol, kütüphane içerisindeki ilkleri de beğeniyle inceledi.

 

‘Okul Öncesi Kütüphanelerde Buluşuyor’ adı altında bir çalışma başlattıklarını belirten Karasu Anaokulu Müdürü Neval Bilgin, “Okul öncesi dönemi, eğitimin en önemli ve ilk basamağıdır. Bu yaşta çocukların öğrendikleri, eğitim hayatları boyunca öğreneceklerinin temelini oluşturur. Kitap okuma alışkanlığını da bizler 3-6 yaş arasındaki öğrencilerimize kazandırabilmek için böyle bir proje ortaya koyduk” dedi.

 

Karasu Anaokulu’nun açtığı ilk anaokulu kütüphanesinde bulunan dev kitapları, resimli görsel hikaye kitaplarını ve sinevizyon ile eğitim verilecek ekranı inceleyen Kaymakam Gürçam, Milli Eğitim Müdürü Dursun ve şube müdürleri, kütüphaneyi beğeniyle gezdi. Okul Müdürü Bilgin, protokole, kütüphane hakkında detaylı bilgi verdi. Kaymakam Şafak Gürçam, “Projenin oluşumunda emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz. Okul öncesi eğitimin önemini benimsedikleri ve çocuklarımıza da aşılamayı başardıkları için anaokulu öğretmenlerimizi de kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Dursun, “Karasu Anaokulu, Karasu’da bir ilke imza atarak okul öncesi eğitimde önemli bir projeyi hayata geçirdi. Anaokulu öğrencilerimiz, bu görsel kütüphaneyi kullanırken hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Ana okulu müdürümüze, öğretmenlerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Açılış sonrası protokole, öğretmenler ve veliler tarafından hazırlanan yiyeceklerin ikramı yapıldı.