KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Ramazan Marmara’nın haberi


Geçtiğimiz aylarda Türkiye genelindeki hakemlere yönelik İstanbul Riva Tesisleri’nde Zekeriya Alp başkanlığında Oğuz Sarvan, Yunus Yıldırım, Ünsal Çimen, Turgay Güdü ve Murat Ilgaz gibi Türkiye’de adını duyurmuş eski hakemlerden oluşan gözetmenler dahilinde bir sınav düzenlendi.

 

Toplamda 40 görüntülü sınava tabii tutulan hakemlerden 11’i Türkiye Süper Ligi’nde görev almaya hak kazandı. Karasulu Hakem Suat Güz (1985 doğumlu) ve Karasu’da bir dönem bir bankada çalışan Adapazarı doğumlu Mehmet Akıncık (1988 doğumlu) seçilen 11 hakemin içerisinde yer aldı.

 

Sakarya’da Ömer Faruk Yeşil’den sonra hep boş kalan üst klasman yardımcı hakemliğine üstün başarılar elde ederek gelen Güz ve Akıncık, Merkez Hakem Kurulu (MHK) şans verdiği takdirde Süper Lig’te Üst Klasman Hakemi Atilla Karaoğlan ile birlikte trio (üçlü) olma şansını yakaladı.

 

Sınav sonrası yardımcı hakemlikten üst klasman yardımcı hakem havuzuna dahil olan Gün ve Akıncık, “28 Ağustos’ta listeler açıklandı. Kupa maçlarıyla birlikte süper lige hazır olacağız. İlk yıllar olması dolayısıyla daha çok birinci ligde görev alabileceğiz” dedi. Yeni MHK tarafından terfi edilen Güz ve Akıncık, daha önceden eski kurul tarafından çağırılmıştı.

 

HABERE AiT FOTOĞRAFLAR: