Cumhuriyet’in kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 81.yılında Karasu’da anıldı. Karasu Hükümet Konağı’nda saat 09:00’da Atatürk anıtına kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenkleri bırakıldı. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Belediye Başkan Vekili Esra Bıyıklıoğlu’nun çelenkleri bırakmasının ardından saatler 9’u 5 geçe sirenler çaldı. Tüm yurtta olduğu gibi Karasu’da hayat adeta bir dakika durdu. İlçe protokolü ve öğrenci gruplarının yanı sıra, yoldan geçen ve evlerinin balkonlarında bekleyen vatandaşlar, Atalarına vefasını saygı duruşunda bulunarak gösterdi. Çelenk töreninin ardından konferans salonunda da bir anma programı gerçekleştirildi.

 

Salonda anma programı

 

Karasu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan anma programı saat 10:00’da başladı. Program öncesi, konferans salonu girişine asılan dev Anıtkabir posteri önünde, öğrenciler tarafından Atatürk'e saygı nöbet değişimi canlandırıldı. Canlandırma, ilçe protokolünün büyük beğenisini topladı. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve beraberindekiler, salon girişindeki Atatürk konulu resim ve kitap sergisini ilgiyle takip etti. Sunumunu Karasu Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Ali Şahin Yakut ve Serap Kılınç’ın yaptığı anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve işaret dili eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Karasu Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Fatih Bıyık, Atatürk'ün hayatı adlı sunuyu takdim etti. Sunumun ardından Okul Müdürü Ali İhsan Kılınç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Minnettarlığın ifadesi

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81.yıldönümünde kendisini anmak ve onun mirasına olan minnettarlığımızı ifade etmek için burada toplandık” diyerek sözlerine başlayan Kılınç, “Hüzün ve gururu bir arada yaşıyoruz. Bugün büyük bir devlet adamının, büyük bir komutanın ve düşünürün, küllerinden bir milleti yeniden ayağa kaldıran bağımsızlığımızın mimarının ölüm yıldönümüdür” dedi. Kılınç’ın konuşmasının ardından, Türk ve yabancı devlet adamlarının gözünden Atatürk konulu izleti sunuldu. Karasu halkının Atatürk ile ilgili görüşlerinin yansıtıldığı izleti de büyük alkış aldı. Karasu Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahneye koyduğu Bir Destandır Mustafa Kemal isimli koreografi ise, salonu dolduran çok sayıda vatandaştan büyük alkış aldı. Anma programı, 10 Kasım konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

 

 

Dereceye giren öğrenciler şöyle sıralandı:

 

İlkokullar arası resim yarışması:

1. Elifsu Namuslu (İnönü İlkokulu)

2. Zeynep Çağılcı (Aziziye İlkokulu)

3. Sudenaz Özkan (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu)

 

Ortaokullar arası özdeyiş yarışması:

1. Fatma Zehra Uzun (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu)

2. Eslem Aydınoğlu (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu)

3. Nisa Dülger (Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu)

 

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün