KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu

Nevtan Angün’ün haberi
 

 

Karasu Adatepe Mahallesi Türk Köyü Sokak’ta bulunan 208, 156 ve 151numaralı haneler arasında kalan bölge Coronovirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı. Perşembe ve Cuma günü iki hanede pozitif vakaların tespit edilmesi üzerine sokak, giriş ve çıkışlara kapatıldı.

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan başkanlığında toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, Adatepe Türk Köyü SokaK’a giriş ve çıkışları yasakladı. Karasu Jandarma Komutanlığı ekipleri de 25 hane ve 110 kişinin bulunduğu sokak önünde 24 sata nöbet tutacak.

 

14 GÜN KARANTİNA

 

Adatepe Mahallesi Muhtarı Tuncay Tıkan, KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu’ya açıklamada bulundu. Tıkan, “Sokağımızdaki iki hanede pozitif vaka tespit edilince Türk Köyü Sokak tedbir amaçlı olarak 14 gün süreyle karantinaya alındı” dedi.

 

Adatepe Türk Köyü Sokak’ta 25 hane bulunduğunu söyleyen Muhtar Tıkan, “Vatandaşımız evlerinden ve sokaktan dışarıya çıkmıyor. Muhtarlık olarak tüm ihtiyaçlarını biz karşılıyoruz. Muhtar azası arkadaşlarımızla birlikte alışverişlerini yapıyor, güvenli bir şekilde teslim ediyoruz” diye konuştu.

 

İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

 

Kurban Bayramı’na kadar tedbir amaçlı karantinanın süreceğini söyleyen Adatepe Muhtarı Tuncay Tıkan, “Sokağımızda bulunan 110 kişinin ihtiyaçları için destek veren Karasu Kaymakamlığı, Karasu Belediyesi ve Türk Kızılay Karasu Şubesi ile 24 saat nöbet tutan jandarma komutanımız ve jandarma personelimize teşekkür ederim” diyerek sözlerinin tamamladı.

 

KARANTİNAYA AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: