KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Yeşilköy Mahallesi’nde bir cenazeye katılarak taziyede bulunan bir kadın, daha önceden yaptırdığı testin pozitif çıktığını cenaze sırasında öğrendi. Şahsın Kocaali ilçesi Kirazlı Mahallesi ve Karasu Kurudere Mahallesi’nden de bazı kişilerle temas ettiği öğrenildi.

 

Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Pazar günü akşam saatlerinde Yeşilköy Mahallesi’ne gelerek mahalle sakinleri üzerinde filyasyon çalışması gerçekleştirdi. Mahallede yaşayan yaklaşık 40 kişi, tedbir amaçlı olarak 14 gün süreyle evlerinde kalarak izolasyon altına alındı.

 

Yeşilköy Mahallesi Muhtarı Eyüp Dinç, “Yapılan çalışmalar neticesinde şu an için mahallemizde pozitif vaka tespit edilmedi. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarımıza 14 gün süreyle yapmaları gerekenler hakkında bilgi verdi” dedi.

 

Mahalle muhtarlığı olarak Vefa Sosyal Destek Grubu adına izolasyon altına alınan 40 kişinin ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Muhtar Dinç, “Henüz bir karantina uygulaması yok. Temaslı vatandaşlarımız 14 gün gözetim altında bulunacak” diye konuştu.