Karasu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri virüsün Türkiye’de görülmesinin ardından başlattıkları hijyen ve dezenfekte çalışmaları doğrultusunda ilçenin ana arterleri ile tüm cadde ve sokaklar özel solüsyonlu ve köpüklü sularla temizleniyor. Cadde ve sokakları yıkama çalışmalarının tamamlanmasının ardından Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler tarafından ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Öte yandan Destek Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekipler toplu ulaşım araçları, cadde ve sokaklar, parklar, otobüs durakları, bankamatikler ile kurum ve kuruluşlarda dezenfekte çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

 

Kararlara uyalım

 

Tüm yurtta olduğu gibi Karasu’da da sıkı önlemler alındığını açıklayan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Şu anda öncelikli gündemimiz halk sağlığı. Tüm vatandaşlarımızla birlikte Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgelere ve aldığı kararlara uymakla mükellefiz” şeklinde konuştu. “Bu kararları vatandaşımıza tek tek duyuruyoruz ve gerekli önlemlerimizi alıyoruz” diyen Başkan Sarı, sözlerini “Salgındaki önceliğimiz kişisel hijyen ve farkındalık. Diğer önlemimiz ise kalabalık yerlere mümkün mertebe girilmemesidir” şeklinde tamamladı.

 

Neler yapılıyor?

 

Karasu Belediyesi’nin aldığı önlemleri ve salgına karşı başlattığı seferberliği anlatan Başkan Sarı, Karasu Belediyesi bünyesinde bir koordinasyon kurulu oluşturulduğunu ve yapılan çalışmalarla ilgili Başkan yardımcıları önderliğinde her akşam toplantı düzenlendiğini belirtti. Başkan Sarı, “Başkan yardımcılarımız önderliğinde bir koordinasyon kurulu oluşturduk. Acil yapılacak hizmetlerimizi burada karara bağlayıp ivedi bir şekilde hayata geçiriyoruz. Başkan yardımcılarımız ve ilgili birim müdürlerimiz, tablonun kötüye gitmesini de göz önüne alarak halkımızı bu salgından korumak amacıyla çalışma ve araştırma içinde olmaya devam edecekler” diye konuştu.

 

32 kişilik ekip

 

Karasu genelinde dezenfeksiyon çalışmalarının Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan 32 kişilik bir ekip tarafından titizlikle sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Sarı, “Koronavirüs önlemleri için sahada çalışan personellerimiz için gerekli kıyafet ve dezenfekte malzemelerini temin ettik. Gerektiği kadar da satın almaya devam edeceğiz. Bu konuda kesinlikle hiçbir bütçe kısıtlamasına gitmeyeceğiz. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz bir taraftan vatandaşlarımıza bilgilendirme yaparken diğer taraftan da evlerinden çıkmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlarımızın yardımına ulaşıyorlar. Destek Hizmetler Müdürlüğü ekiplerimiz vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandıkları alanlarda gerekli dezenfekte çalışmalarını sürdürüyorlar. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ise her gün farklı bir caddeyi köpüklü sularla yıkayarak ilgili çalışmalarını yapıyorlar. Gün sonunda koordinasyon kurulumuz tarafından, yapılacak çalışmalar belirleniyor ve ekiplerimiz bu çerçevede hizmetlerini sürdürüyorlar” dedi.

 

Bu günler geride kalacak

 

Elbet bu zorlu günlerde geçecek ve bu boş sokaklar yeniden hemşehrilerimiz ve misafirlerimizle şenlenecek” diyen Başkan Sarı, “Değerli vatandaşlarımızdan tek isteğimiz, mecburi durumlar olmadığı sürece evlerimizde duralım, kişisel hijyen kurallarına uyalım ve kalabalık alanlardan mümkün mertebe uzak kalmaya çalışalım. Elbet bu zorlu günlerde geçecek ve bu boş sokaklar yeniden Karasulu hemşehrilerimiz ve misafirlerimizle şenlenecektir” ifadelerine yer verdi.

 

DEZENFEKTAN UYGLAMASI BÖYLE YAPILDI: