İlk program MHP’de

 

Karasu’da Kurban Bayramı programları, renkli görüntülere sahne oldu. Siyasi partiler ve halk bayramlaşmasının çoğunluğu bayramın ikinci günü olan Pazartesi günü düzenlendi. Günün ilk programı saat 10:30’da Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı’nda düzenlendi. MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara, halkın ve partililerin bayramını kutladı. “Birlik ve beraberliğin sembolü olan bir Kurban Bayramı’nı daha idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz” diyen Kara, “Bu özel günler, hem insanların birbirileriyle samimi iletişim kurmaları açısından hem de toplumsal dayanışma ve yardımlaşma açısından büyük önem arz ediyor. Bu vesileyle herkesin mübarek Kurban Bayramı’nı tebrike diyoruz” dedi.

 

 

Halk Bayramlaşması

 

Günü ikinci programı ise saat 11:30 Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda düzenlendi. Karasu Kaymakamlığı öncülüğünde gerçekleşen halk ve protokol bayramlaşmasına çok sayıda vatandaş, muhtarlar, resmi daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, izinli olması dolayısıyla programa katılamazken, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve daire amirleri de bayramlaşmada hazır bulundu. Bayramlaşma programının ardından Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı da ziyarete dilerek güvenlik mensupları ile de bayramlaşıldı.

 

AK Parti, vekil ağırladı

 

AK Parti Karasu İlçe Teşkilatı da bayramlaşma programını halk bayramlaşması sonrası Başbuğ Alparslan Türkeş Parkı’nda gerçekleştirdi. Programa, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek de katıldı. Halkın bayramını kutlayan bir konuşma yapan Atabek, “Karasu, Sakarya’nın en gözde ilçelerinden bir tanesi. Öncelikle Karasulu hemşerilerimizin sonra da tüm şehrimizin bayramını tebrike diyorum. Kurban, Allah’tan af dileme ibadeti. Allah aflarımızı kabul etsin. Trafikte olan vatandaşlarımızın da emniyet kemerlerini takarak ve kurallara uyarak yolculuk yapmasını temenni ediyorum” dedi. AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit ise, “Kurban Bayramı’nızı en içten dileklerimle kutluyorum. Teslimiyetin simgesi olan ibadetimizin önemli bir vecibesini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ümmetimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını niyaz ediyorum” ifadeleriyle halkın bayramını kutladı.

 

CHP’de yoğun ilgi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ise Pazartesi günü saat 14:00’da ilçe binasında bir araya geldi. Partililer ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programına CHP’li bazı belediye meclis üyeleri de katıldı. İlçe Başkanı Nurhan Aydın, partililerle yakından ilgilendi. Halkın bayramını tebrik eden Aydın, “Tüm halkımızın mübarek bayramını kutlar ve hayırlara vesile olmasını dileriz. Bundan sonraki bayramlarda daha güzel ve mutlu olduğumuz, trafik kazalarında canların yitirilmediği, ekonominin düzgün olduğu ve Karasu halkının denizine huzurla girebileceği günler görmeyi diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

İYİ Parti’de bayramlaşma

 

Aynı saatlerde İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı da bayramlaşma programı düzenledi. Partililerin ilgi gösterdiği programda ilçe yönetimi de hazır bulundu. İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı Başkanı Bahattin Topal, “Kurban Bayramı’nı en içten dileklerle kutluyor, Müslüman alemine hayırlı olmasını diliyorum. Bugün, birlik günü. Çalışmalarımızı böyle güzel bir günde de sürdürüyoruz. Yönetim kurulumuzla birlikte önümüzdeki kongreye hazırlanıyoruz. Yerel seçim çalışmalarını da şimdiden başlattık ve halkımızla birlikte hareket edeceğiz” ifadeleriyle katılanların bayramını tebrik etti ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

Yeniden Refah Partisi toplandı

 

Saat 14:30’da da Yeniden Refah Partisi İlçe Teşkilatı, Kılıçkaya Pasajı’ndaki ilçe binasında toplandı ve bayramlaştı. Yönetim kurulu üyelerinin katılım gösterdiği programda İlçe Başkanı Muammer Adanur, yönetim kurulu üyelerinin ve halkın bayramını kutlayan bir mesaj verdi. “Yeniden Refah Partisi Karasu İlçe Teşkilatı olarak İslam aleminin ve milletimizin mübarek tebrik ediyorum” diyen Adanur, partililerle uzun süre sohbet etti.

 

Büyük Birlik, büyük katılım

 

Günün son bayramlaşma programını ise Büyük Birlik Partisi (BBP) İlçe Teşkilatı gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, partililerin büyük katılım gösterdiği programda, bir bayram mesajı verdi. Eminoğlu, halkın bayramını “Mübarek Kurban Bayramı’nın ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. Bayramlar, kardeşlik, sevgi ve güzelliktir. Akan kurban kanları, ülkemizdeki kara bulutların dağılmasına ve güzel şeylerin olmasına da vesile olur temennisinde bulunuyorum” diyerek kutladı.

 

Saadet Partisi, üçüncü gün

 

Saadet Partisi İlçe Teşkilatı ise bayramın üçüncü günü olan Salı günü akşam namazı sonrası toplandı. Siyasi partilerin son bayramlaşma programını yapan Saadet Partisi, bayramlaşmanın ardından ilçe divan toplantısı da gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, partililerin ve halkın bayramını “Tüm Karasulu hemşerilerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar; hayırlara, güzelliklere ve iyiliklere vesile olmasını niyaz ederim. Yalnız bayramlarda değil, yılın 365 günü aynı sadakatin, huzurun ve güvenin beraberce olmasını temenni ederim” sözleriyle kutladı.