2012 - 2013 yıllarında ilk olarak kurumların internet sitelerinden, ardından ise Ziraat Bankası ile Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumların adının başından kaldırılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltması olan T.C. ibaresi, tartışmalara neden olmuştu. CHP Sakarya İl ve İlçe Örgütleri ile CHP’li belediye meclis üyelerinin meclis toplantılarında verdikleri TC ibaresinin yeniden belediyelerin girişlerine asılması yönündeki önergeler kabul görmemişti.

 

Sarı, talimat verdi

 

Sakarya’da 31 Temmuz 2019 tarihinde ilk olarak Akyazı Belediyesi’nde asılan TC ibaresi, daha sonra Arifiye Belediyesi’ne de asıldı. Son olarak Sapanca Belediyesi’nin de TC ibaresini asma kararı almasının üzerine Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın verdiği talimatla Karasu Belediyesi’nin girişine özlenen TC ibaresi asıldı.

 

Memnuniyete karşılandı

 

CHP İlçe Başkanı Nurhan Aydın, hafta sonu katıldıkları bir düğünde çektirdiği fotoğrafla TC ibaresinin belediye girişine asılacağını duyurmuş ve Belediye Başkanı İshak Sarı ile Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit’le birlikte aynı karede yer alan Nurhan Aydın, çekilen fotoğraf nedeniyle ilçe gündeminde yer bulmuştu. TC ibaresinin yeniden Karasu Belediye binası girişine asılması, ilçede memnuniyetle karşılandı

HABER: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Angün

 

T.C. İBARESİ BÖYLE ASILDI (Fotoğraflar aşağıda):