İki dönem Karasu Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Mehmet İspiroğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nde rakibi İshak Sarı’ya koltuğunu devretti. Resmi olmayan sonuçlara göre geçerli oyların yüzde 52’sini alan Sarı, yaklaşık 20 bin oy ile Karasu Belediye Başkanlığı’nı ilan etti. Cumhur İttifakı adayı Sarı, ilçe teşkilatı binası önünde bekleyen kalabalık topluluğu, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, MHP İlçe Başkanı Münir Ali Kara ve meclis üyesi adaylarıyla birlikte selamladı. Partililer, çiçeği burnunda başkanlarını meşale ve havai fişeklerle karşılarken, kutlama programının ilk konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit yaptı.

 

KARASU'NUN RESMİ SEÇİM SONUÇLARI İÇİN buraya TIKLAYIN

 

Karasu, hak ettiği yere gelecek

 

Cumhur İttifakı bir arada olunca, Karasu nelere kadir olur bu seçimde kanıtladı” diyerek sözlerine başlayan Yavuzyiğit, “Karasu halkı sağduyusuyla sandığa gitti ve sandıkta cevabını verdi. Cumhur İttifakı’nın kadrolarıyla, Karasu’yu düştüğü yerden kaldırıp hak ettiği yere getireceğiz. Hayal ettiğimiz Karasu yakındır. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. İlçe Başkanı Yavuzyiğit’in ardından söz alan MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, konuşmasına “Hani birileri ‘Cizre’ye selam göndereceğiz’ diyordu ya, biz de Ankara’ya selam gönderelim. Kazanan Cumhur İttifakı’dır” diyerek başladı. “Biz de Afrin’e selam gönderiyoruz. Kazanan sizsiniz. Kazanan Karasu’dur” diye devam eden Kara, “İlk günden bu yana ‘Seçim kazanma diye bir derdimiz yok, birilerine koltuk kazandırma derdimiz yok’ dedik. Mevzu vatansa, hepimiz ölelim, mevzu makamsa hepiniz ölün düsturu ile yola çıktık. Bizim vatan derdiğimiz ve millet sevdamız var. Gelecek nesilleri düşündüğümüz için buradayız. CHP’li, Büyük Birlik Partili ve Saadetli kardeşlerim, sanmayın ki siz kaybettiniz. Siz de kazandınız, Karasu kazandı. Parti ayrımı olmadan, hak gözeterek, adaletle çalışılacak ve Karasu kazanacak” şeklinde konuştu.

 

Yüzümüz sayenizde yere düşmedi

 

Kara’nın ardından kalabalığa seslenen İshak Sarı, konuşmasına ilçe teşkilatlarına, kadın kollarına ve gençlik kollarına teşekkür ederek başladı. “Bir seçimi daha zaferle taçlandırdık. Yedi yıldır ilçe başkanlığı yapıyorum. Görevimizi Hasan Yavuzyiğit’e devrederken, gözüm arkada kalmadı” diyerek başlayan Sarı, “Kendisi bizimle beraber gece-gündüz çalıştı. Harama bulaşmadan, alnımız dik şekilde bu süreçte yürümeye devam ettik. AK Partili gönüldaşlarımız ve Cumhur İttifakımız bu seçimde yüzümüzü ak etti. Bahçeli’nin ve Erdoğan’ın önünde sizin sayenizde yüzümüz yere düşmedi. Bu yolda özellikle bayanlarımızın sağ duyusu ve çabası büyük oldu. Biz, siyaseti dava şuuruyla yapmaya gayret ettik. Bugünden sonra da bulunduğumuz makamları da Allah’ın rızasına uygun yöneteceğiz. Yapılan her şeyi geride bırakarak Karasu’nun tamamını kucaklayacağız. Karasu’nun belediye başkanı olacağız. Karasu’da artık ikililik, rantlaşma olmayacak. Karasu’da artık hizmet konuşacak” dedi. Sarı’nın konuşmasının ardından başkanlar ve eşleri, kalabalık ile birlikte marşlara eşlik ederek kutlama programına son verdi. Programın ardından yapılan konvoyla ilçede tur atıldı.