KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber
Esra Angün'ün haberi

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ülke genelinde başlattığı okullarda deprem güçlendirmesi projesi kapsamında Karasu’daki üç okul için yıkım kararı çıkartıldı. Karasu İmam Hatip Anadolu Lisesi, Kurudere’deki anaokulu binası ve Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nin ek binası olan ve bir süre Aziziye İlkokulu olarak hizmet veren eski binanın yıkılacağını belirten Turhan, “Milli Eğitim Bakanlığı’mız, bir yıldır tüm enerjisini deprem güçlendirmesine verdi. Bu kapsamda da üç okulumuz için yıkım kararı çıkartıldı. İkinci dönemin başlamasıyla bu okullarda eğitim verilmeyecek” dedi.

 

Öncelik çocukların güvenliği

 

Karasu Halk Eğitim Merkezi (HEM) binamızın güçlendirmesinin yapıldığını ve hizmete hazır hale geldiğini dile getiren Çetin Turhan, “İmam Hatip Ortaokulu binasında hizmet veren Halk Eğitimi Merkezi (HEM) idare birimleri, güçlendirilen HEM binasına geri dönecek. Fakat kurslar bir süre bu binada yapılamayacak. Bu bina, İmam Hatip Anadolu Lisesi olarak hizmet verecek” dedi. Yıkılan okullar yerine ya ikili eğitime geçileceğini ya da geçici binalarda eğitim görüleceğini belirten Turhan, “Elbet düzen bozulması iyi bir şey değil. Ancak çocuklarımızın güvenliği daha önemli. Eğitim aksamayacak, öğrencilerimiz de depremden olumsuz etkilenmeyecek” diye konuştu.

 

Bakanlık hızlı hareket ediyor

 

Gelecek olan kararlarla birlikte güçlendirme kararı çıkan okulların da zaman kaybetmeden boşaltılacağını ve geçici bir yerde eğitime devam edilerek o okullarda güçlendirme çalışmalarının yapılacağını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Bakanlığımız, bu konuda çok hızlı hareket ediyor. Elazığ depremi de bu çalışmaların ne kadar hayati önem taşıdığını bir kez daha bize gösterdi. Çalışmalar için uygun zaman diye bir şey söz konusu değil. Karar geldiği gün okula eğitimi durduruyoruz. Deprem her an gelebilir, yavrularımızın can güvenliği için bir dakika bile beklemeden okulları boşaltmamız gerekiyor, dört ay gibi bir sürede de güçlendirme çalışmaları tamamlanıyor” ifadelerini kullandı.