Cumartesi günü Karasu Zümrüt Otel’de gerçekleştirilen BBP Karasu İlçe Teşkilatı 8.Olağan Kongresi ile Hasan Eminoğlu bir kez daha bakan seçildi ve 26 yıllık başkanlık görevine bir dönem daha ekledi. Kongre, divan heyetinin seçilmesiyle başladı.  Divan Başkanlığı’na Hendek Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaverdi Bahadır, divan katip üyeliklerine ise BBP Akyazı İlçe Başkanı Naim Yolcu, BBP Sakarya İl Başkan Yardımcıları Ömer Faruk Bürtek ve Bülent Sarı seçildi. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından faaliyet raporları okundu ve oylamaya sunuldu.

 

Siyasi konuşmalar

 

Raporların okunmasının ardından siyasi konuşmalara geçildi. Söz alan BBP Karasu İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, katılımcıları selamlayan kısa bir konuşma yaptı. Eminoğlu’nun ardından kürsüye Karasu Belediye eski başkanı ve 31 Mart seçimlerinde BBP’den aday olan Mehmet İspiroğlu geldi. Görev aldığı 2009-2019 yılları arasındaki faaliyetlerinden bahseden İspiroğlu, “Dönemimde Karasu’ya doğalgazın gelmesi, içme suyu hattımızın değişmesi, Telekom hatlarının değişmesi ve elektrik hatlarının da yer altına alınması bize nasip oldu. Bu da bize gurur verdi” dedi. Asfalt ve parke çalışmalarından da kısaca bahseden İspiroğlu, sözlerini “Görevimizi devrettiğimiz arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” diyerek tamamladı.

 

İttifaklara karşı yarıştık

 

İspiroğlu’nun ardından söz alan BBP Sakarya İl Başkanı Cemal Can, “Bir önceki dönem genel seçimlerde Sakarya’da 4.200 civarı oy almışken, son yerel seçimlerde ise 57 bin oy aldık. Sakarya’da oyumuzu 13 kat arttırdık. Türkiye’nin tamamında yüzde 25’e katılırken Sakarya’da yüzde 2’lik bir katılıma dahil olduk. 27 yıllık bir parti olan BBP, Muhsin Yazıcıoğlu’ndan bize emanet bir değer olarak tüm gücüyle ayakta. Bu liderin bize devrettiği bayrağı gururla taşıyoruz” dedi. Can, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “31 Mart yerel seçimleri, ittifakların seçimi oldu. Türkiye’nin özellikle doğu ve güneydoğusunda ittifakın olduğu yerlerde aday çıkarmadık. Son dakikaya kadar bekledik ve bir tehlike görülmeyen Sakarya’da 16 ilçede aday gösterdik. İttifaklara karşı Sakarya’da büyük başarı gösterdik, Sakarya’da yüzde 9,5 oy aldık. Bir dahaki seçimde ise Allah’ın izniyle Karasu’yu BBP’ye kazandıracağız, Sakarya’nın tüm ilçelerinde kazanacağız

 

Tabela partisi değiliz

 

Siyasi konuşmaların tamamlanmasının ardından tek liste olarak girilecek olan seçim öncesi başkan, yönetim kurulu üyeleri ve delegelerin isimleri okundu. İkinci bir liste çıkmaması nedeniyle divan kurulu açık oylama teklif etti. Delegelerin tamamının oyuyla Hasan Eminoğlu, 1996 yılında aldığı ilçe başkanlığı görevine bir dönem daha eklemiş oldu ve yeniden ilçe başkanı seçildi. Kongrenin sonunda dilek ve temenni konuşmasını gerçekleştiren Başkan Eminoğlu, “Kongreler kan tazelemedir. 26 yıllık ilçe bakanlığım sonunda bir kez daha kan tazelemiş oldum. Bu da bize bir kez daha hayat kattı” dedi. Eminoğlu, sözlerini “BBP artık bir tabela partisi olmaktan çıkmış, Türkiye’de ilk beşe girmiştir. Karasu’da da Mehmet İspiroğlu ile seçime girerek üçüncü parti konumuna geldik. Alabileceğimiz en büyük oyu almayı başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hedefimiz, bir dahaki seçimde oyumuzu daha da yukarılara çıkartmak olacak” diyerek tamamladı. BBP Karasu İlçe Teşkilatı şu isimlerden oluştu:

 

BAŞKAN: Hasan Eminoğlu

YÖNETİM KURULU: Mehmet Hamarat, Arslan Eminoğlu, Halil Yavuzyiğit, Hasan Sönmez, Murat Eminoğlu, Cafer Aygün, Mustafa Eminoğlu, Cevdet Durdu, Paşa Aslan, Hasan Genç, Tahir Kara, Engin Başar, Talip Fidan, Adem öz, Ömer Cici, Abdülrezzak Ocak, Hasan Aydın ve İsmail Fidan.

ÜST KURULU DELEGE: Hasan Eminoğlu, Mehmet İspiroğlu, Mehmet Çatalbaş, Arslan Eminoğlu, Halil Yavuzyiğit, Tahir Kara, Murat Eminoğlu, Hasan Sönmez, Hasan Genç, Cevdet Durdu, Engin Başar, Talip Fidan ve Mustafa Eminoğlu.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün