Sunumunu Türkçe Öğretmeni Nihan Dertli’nin yaptığı gala gecesine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun eşi Tülin İspiroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, basın mensupları, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Çok sayıda vatandaşın da seyirci olarak katıldığı gala gecesi engelli Cembey Çelik’in mini konseri ile başladı. Adeta seyircileri büyüleyen bir performansla şarkılarını seslendiren Cembey, tüm izleyenlere muhteşem dakikalar yaşattı.

 

Cembey Çelik’in ardından gecenin mimarı olan Savaş Saygılı sahne aldı. Yaklaşık 3 yıldan beri bu filmler ve gala gecesi için hazırlıklar yaptığını anlatan Saygılı, kısa bir komedi gösterisi yaparak izleyenleri kırıp geçirdi. Görme engelli olan Savaş Saygılı, gece ile ilgili yaptığı açıklamada; “Biz Karasu’daki engelli bireyler olarak bir araya geldik ve farkındalık oluşturmak adına bu kısa filmleri çektik. Filmde engelli olmayan arkadaşlarımız da bizlere destek oldular. Kader Ata, Murat Dikbaş, Orhan Yavuzyiğit, Elif Topçu, Meryem Topçu, Buse Çakar, Sonay Genç, Yusuf Demirci, Melike Demirci, Atakan Kara, Recep Ali Rizeli, Banu Kır, Özlem Çağlar ve Yusuf Topçu sahne aldı. Filmimizin ses ve müziklerini Mehmet Yıldız hazırlarken çekim ve montajlarını Kadir Karakaş ve Burak Çabaş yaptı” dedi.

 

“Sizlerin huzurunda hepsine teşekkürlerimi sunuyorum” diyen Saygılı, “Bir de bizlere maddi ve manevi desteklerde bulunan İlçe Kaymakamımız Sayın Aziz Mercan’a, Karasu Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’na, sivil toplum kuruluşlarımıza, ilçemiz siyasi parti temsilcilerine, müdürüm olan ama müdürlükten daha çok bana ağabeylik yapan Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan’a, film çekimlerinde sınıflarını bizim için tahsis eden Özşen kurs merkezi sorumluları Recep Özdemir ve Şakir Şen’e, tüm karasu halkına ve daha ismi aklıma gelmeyen birçok destekçilere teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

 

Savaş Saygılı’nın kısa komedi gösterisinin ardından dört kısa film, davetlilere izlettirildi. Seyircileri hem duygulandıran hem de güldüren filmler, büyük alkış aldı. Gala gecesinin sonunda Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’nun eşi Tülin İspiroğlu, tüm engelliler adına Savaş Saygılı’ya çiçek takdim etti.