Pazartesi akşamı Karasuspor yönetimi Kulüp Doğa’da bir araya gelerek tanışma yemeği yedi. Başkan Mehmet Akbaş öncülüğünde oluşturulan yeni yönetimde Abbas Karakaş, Adnan Çalışkan, Adnan Kaymak, Cafer Erdoğan, Canberk Kır, Celal Çakır, Cem Akbak, Cihan Altunkaya, Cihan Emre, Çağlar Koç, Emre Filizfidan, Ensar Memişoğlu, Erdem Güler, Fikret Ülker, Gani Erdoğan, Gökay Usta, Hamza Şentürk, Gökhan Reis, Hüseyin Durmuş, İlker Arslan, İskender Akdağ, İsmail Uysal, Kerim Hıraç, Mahmut Hanefi Erdoğdu, Murat Kaçar, Muhittin Gençbay, Necmi Civelek, Nihat Erdoğan, Onur Arslan, Osman Ayar, Paşa Demirtürk, Recep Balcı, Regaip Çelik, Sabri Aslanbay, Salih Küçük, Savaş Akçay, Savaş Yiğit, Selçuk Kaçar, Semih Yılmaz, Süleyman Yalçınkaya, Tuncay Şeker, Volkan Ok, Yücel Uğur, Yüksel Mazlum ve Melih Kavaklı isimleri yer aldı.

 

Tesisleşmeye gidilecek

 

Düzenlenen yemekte, 2019-2020 sezonunda yapılması planlanan projelerde anlatıldı. Programda gündem maddeleri şu şekilde belirlendi. Yönetim kurulu listesi, alt yapı, tesisleşme, futbol takımı, sponsorluklar, sabit gelir projeleri, bütçe, muhasebe ve basın ve reklam departmanları oluşturuldu. Alt yapı 8-15 yaş arası lisanslı 50 sporcunun hazır bulunduğu takımın antrenörü Kenan Tiryaki olarak belirlendi. Tesisleşme hakkında bilgi veren Başkan Mehmet Akbaş, “Şu anda kulübün kendisine ait konaklama ve antrenman tesisi bulunmuyor. Sporcu konaklamaları kulübün her yıl kendi imkanlarıyla kiraladıkları tesislerde sağlanıyor. A takım ve altyapı takımlarımız antrenmanlarını ve maçlarını belediye tesisleri ve il spor müdürlüğüne ait tesislerde yapmaktadır. İl Spor Müdürlüğü ile görüşme aşamasındayız. Eğer olursa mevcut sahanın soyunma odasının üst tarafını yatakhane, yemekhane ve oturma salonu yapmayı planlıyoruz” dedi.

 

Bütçe meselesi

 

Toplantıda bütçe meselesi de ele alındı. Karasuspor Başkanı Mehmet Akbaş, “Futbol A takım gideri peşinat ve maaşlarla toplam 397 bin 300 TL, lisans işlemleri 8 bin TL, minibüs yakıt giderleri 15 bin TL, takım yemek gideri 27 bin TL, takım malzemeleri 45 bin TL, altyapı hoca maaşı 15 bin TL, altyapı malzeme gideri 5 bin TL, altyapı minibüs gideri ise 5 bin TL’dir. Toplam giderimiz ise 517 bin 300 TL olarak hesaplanmıştır” dedi. Muhasebe konusunu da ele alan Akbaş, “Kulübün gelir-gider hesapları Mali Müşavir Adnan Çalışkan tarafından tutulacaktır. Mali veriler her ay düzenli olarak yöneticilerimiz ile paylaşılacak. Kulübe yapılan bütün bağışlar resmi hesaplar üzerinden yapılacak. Yapılan bağışlar karşılığında makbuz kesilecek. Makbuz karşılığında yapılan bütün yardımların tamamı gelir vergisinden düşülüyor” ifadelerini kullandı.

 

Sponsor arayışı

 

Başkan Akbaş toplantıda sponsorluk hakkında da bilgi verdi. Akbaş, göğüs reklamı, sırt reklamı, kol reklamı, şort, tribün ve Karasuspor’a tahsis edilen araç giydirme reklamına sponsor aradıklarını belirtti. "Bu konu da ilk adımları yönetimimizden bekliyoruz” diyen ve İl Spor Müdürlüğü ile her konuda istişare bulunduklarını belirten Başkan Akbaş, “Misafir tribününü kale arkasına almayı düşüyoruz. Ayrıca protokol tribünü de bulunduğu yerin karşısına almak istiyoruz. Ailelerin de rahatça gelip Karasuspor’a destek olmalarını ve maçları rahat izlemelerini istiyoruz. Herkes elini taşın altına koymalı” şeklinde konuştu. Toplantıda, basın ve reklam departmanında Cihan Emre ve Cihan Altunkaya’nın ilgileneceği de açıklandı.

 

HABER: Ramazan Marmara

 

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR AŞAĞIDA: