KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi / Kamera: Nevtan Angün

 

Karasu basını ile bir toplantı gerçekleştiren Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, ilk günden bugüne kadar Koronavirüs’le mücadele kapsamında yapılan çalışmaları masaya yatırdı. Sarı ayrıca virüsün Karasu’daki olumsuz etkilerini de dile getirdi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda, her gün belirli aralıklarla dezenfekte çalışmaların yapılmaya devam edildiğini ifade eden Başkan İshak Sarı, “İlçemiz sınırları içerisinde yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşları, hastane, okullar, camiler, eczaneler, bankalar, liman, Kur’an kursları, pazaryeri, noter, toplu taşıma araçları, bankamatikler, parklar, çocuk oyun grupları, spor tesisleri ve ilçe merkezimizdeki yolların dezenfekte çalışmaları titizlikle yapılmıştır ve belirli aralıklarla yapılmaya devam edilmekte” şeklinde konuştu.

 

Sahil projesi seneye

 

Karasu’da devam ettirilen projeleri ve çalışmaları, Koronavirüs tedbirleri nedeniyle beklemeye almak zorunda kaldıklarını da sözlerine ekleyen Belediye Başkanı İshak Sarı, “Yaz sezonu öncesi hayata geçirmeyi planladığımız ve proje konusunda halka da çağrıda bulunduğumuz sahil yolu projemizi bu yıl için bekletmek zorunda kaldık. Doğu Karadeniz Caddesi üzerinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz araç – yaya – bisiklet yolu projemizi bir sezon süresince erteledik. Beklentimiz hayatın kısa sürede normale dönmesi ve bizim de sahil projemizi ilk fırsatta hayata geçirecek olmamız. Rafa kaldırmadık, projemiz masamızın üzerinde duruyor” ifadelerini kullandı.

 

Kredi beklemede

 

Mart ayı meclis toplantısı sonrası meclis üyeleriyle yapılan görüşme sonrası mevcut 46 milyon liralık krediyi, özel bir bankadan alınacak 37 milyon liralık bir krediyle kapatılması konusu görüştüklerini dile getiren Başkan Sarı, “Amacımız, ödeme planını uzun süreye yaymak ve aylık ödeme miktarını yarı yarıya düşürmekti. Meclis üyelerimizin tamamı bu konuya sıcak bakmıştı. Fakat salgın nedeniyle bu kredi konusu da şimdilik ertelendi. Şu an aylık 700 bin lira gibi kredi kesintisi olmakta. 37 milyon lira ile kapatılacak olan bu eski kredi yerine aylık 350 bin lira gibi bir ödeme yapılarak ilçemizde hizmeti aksatmamayı planlıyorduk” diye konuştu.

 

Deniz suyu ile yıkanıyor

 

Belediyenin anons siteminden düzenli olarak halkın uyarıldığını ve önlemlere uyulması konusunda bilgi verildiğini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu genelinde tüm mahallelerimizde bulunan ana cadde, bulvar, pazaryeri ve sokaklar, tazyikli su ve etkisi büyük olduğu için deniz suyu ile belirli aralıklarla yıkanıyor. Temizlik çalışmalarımız kapsamında maske, eldiven ve el dezenfektanı dağıtımı gerçekleştirilmiş ve halkımıza kullanımı konusunda gerekli bilgilendirme de yapıldı” diye konuştu.

 

Sağlık personeline destek

 

Zabıta ekiplerinin, 65 yaş üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara alışveriş yardımı ve çeşitli sağlık ihtiyaçları konularında desteklerinin sürdüğünü de sözlerine ekleyen Sarı, “Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm sağlık çalışanlarımıza ulaşıldı, gerekli ihtiyaçları soruldu. İlçemizde hizmet veren toplu taşıma araçları sahipleri ile görüşülerek 24 saat boyunca tüm sağlık personelimize araç temini sağlandı” ifadelerini kullandı.

 

Kullanılan malzemeler

 

Karasu’da Koronavirüs önlemlerinin alındığı ilk günden bugüne kadar kullanılan malzemelerin de detaylı bilgisi veren Başkan İshak Sarı, “Yapılan çalışmalarımız kapsamında toplam 750 litre dezenfektan, makinalarla püskürtülerek uygulandı. 350 litre çamaşır suyu ve deterjan, yol yıkama çalışmalarında kullanıldı.175 litre yüzey temizleyici, 5 bin adet maske, 75 paket eldiven, 380 litre el dezenfektanı kullanıldı. Mevcut olan iki adet ilaçlama makinasına beş adet daha takviye edildi” dedi. Ayrıca zabıta ekiplerinin toplamda 250 aileye ulaşarak çeşitli yardımlar yapıldığını belirten Başkan İshak Sarı, “Özellikle VEFA gurubunun aldığı tüm kararlar, içerisinde üzerimize düşen görevler titizlikle uygulanıyor” şeklinde konuştu.

 

Çöp saatine dikkat

 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Karasulu vatandaşlarla ilçeye gelen yazlıkçılara da bir uyarıda bulunarak çöp saati uygulamasına riayet edilmesini istedi. Başta lokanta ve çok sayıda işletmenin kapanmasıyla sokak hayvanlarına verilen yemeklerin de azaldığını ifade eden Sarı, “Belediyemizce belirlenen saatler dışında dışarıya bırakılan çöpler, halk sağlığını tehdit ediyor. Ayrıca sokak hayvanları, aç kaldığı için bu çöpleri parçalayarak yayılmasına neden oluyor. Çöplerimizi her akşam 20:00 ile 22:00 saatleri arasında dışarıya çıkartalım. Bu saatler dışında lütfen dışarıya çöp çıkartmayalım. Aksi taktirde zabıta ekiplerimiz cezai işlem uygulamak zorunda kalacak” dedi.

 

TOPLANTIYA AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: