KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi  /  Kamera: Nevtan Angün


 

Karasu’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümü dolayısıyla bir dizi program düzenlendi. Tarihi bir gün için, bir gün önceden cadde ve sokaklar Türk bayraklarıyla donatıldı. Güne dair ilk program Karasu Kaymakamlığı (Hükümet Konağı) binası önünde Atatürk anıtına çelengin sunulmasıyla başladı.

 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, öğrenciler işliğinde Atatürk anıtına çelengini sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son bulan törene, koronavirüs tedbirleri kapsamında yalnızca lise müdürleri katılabildi. Sosyal mesafenin korunduğu törenin ardından katılımcılar, hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.

 

 

Saat 14:30’da Karasu Belediye tarafından hazırlanan kortej ile Karasu sokakları, siren sesleri ve marşlarla yankılandı. Merkez mahallelerde, cadde ve sokaklarda polis, jandarma, itfaiye ve zabıta ekiplerinin de eşlik ettiği konvoy, evinde kalan Karasu halkına unutulmaz bir coşku yaşattı. Kortej sırasında zabıta ekipleri, vatandaşlara Türk bayrağı dağıttı.

 

Kortej sonrası ülke genelinde olduğu gibi Karasu’da da saat 19:19’da saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Karasu Belediyesi’nin yaptığı çağrı üzerine vatandaşlar, balkonlarından İstiklal Marşı’na eşlik etti. Her yıl törenin kutlandığı Karasu Stadı’nda, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkamayan gençler için tek başına İstiklal Marşı’nı seslendirdi.

 

KUTLAMA PROGRAMI VİDEOSU: