Dünya Temizlik Günü dolayısıyla 15 Eylül Pazar günü Karasu sahilinde bir etkinlik düzenleyen Zübeyde Hanım Anaokulu, minik öğrencilere hem temizlik bilincini aşıladı, hem de büyüklere örnek olacak bir davranışa imza attı. Velilerin yardımıyla ellerine eldivenlerini geçiren minik öğrenciler, Karasu Sahil Park önünden başlayarak, 32 Evler mevkiine kadar bir saat boyunca temizlik yaptı. Ellerine aldıkları kocaman çöp poşetlerini defalarca dolduran miniklere, taşıma konusunda velileri ve öğretmenleri yardım etti.

 

Bilinçliler ama atıyorlar

 

Etkinlik hakkında bilgi veren Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Çevre temizliğine eğitimci arkadaşlarımız ve okulumuz olarak çok değer veriyoruz. Yıl içerisinde yaptığımız etkinliklerle de bu değeri ortaya koymaya çalıştık. Çevre bilincini öğrencilerimize de aktarmak adına bu etkinliği gerçekleştirdik. Bugünün 15 Eylül Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Minik öğrencilerimizi bilinçlendirmek istedik. Dünya Temizlik Günü’nü veli, öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte Dünya Çöp Toplama Günü’ne dönüştürdük ve farkındalık oluşturmak istedik” dedi. Türkoğlu Kuba, sözlerini “Karasu’da yaşayan ve çevremizdeki insanlar halbuki çevre konusunda çok bilinçliler. Ama bunu sosyal yaşamda çok da uygulamıyorlar.  Küçük bir izmariti bile yere doğaya atmaktan çekinmiyorlar. Ama bakın bu izmaritler toplanınca ne kadar da çok olduğunu görüyoruz” ifadeleriyle tamamladı.

 

Velilerden de destek

 

Etkinliğe katılım gösteren öğrenci velisi Elif Açıkgöz, “Zübeyde Hanım Anaokulu sayesinde böyle bir etkinlik olduğunu öğrendim. Çocuklarımla birlikte katıldım. İlkokula başlayan çocuğumu da etkinliğe getirdim ve temizlik bilincini çocuklarımıza aşılamak adına güzel bir etkinlik oldu” derken, oğlu Ahmet Efe Açıkgöz ise, “Arkadaşlarımla ve annemle çöp topluyoruz. Ödev yaparken, annem etkinlik haberini verdi. Hiç düşünmeden katılmak istedim. Sahili kirletenlere mesajım: Burada denize giriyoruz ve balık bile tutuyoruz. Lütfen duyarlı olsunlar ve çöplerini bırakmasınlar” şeklinde konuştu. Etkinliğe katılım göstererek destek veren Belediye Meclis Üyesi Esra Bıyıklıoğlu'nun "Sahili kirletenlere mesajım; kendilerini zehirliyorlar ama lütfen sahili zehirlemesinler" sözleri dikkat çekti.

 

Tatilciler taktir etti

 

Pazar gününü deniz kenarında geçiren İstanbullu tatilcilerden de etkinliğe destek geldi. Yapılan çalışmayı taktirle karşıladıklarını belirten tatilci Aysel Aydın, “Bu etkinliğin anlamı çok büyük. Keşke her zamna yapılsa. Minik yavrularımıza özellikle teşekkür ediyoruz. İnsanlarımız maalesef oturdukları yere sahip çıkmıyor. Temiz bıraksalar, bu tür etkinliklere gerek kalmaz” derken, tatilci Ayşe Saraç da “Oturduğumuz yeri temiz bırakmalıyız. Her yıl yaz başında biz de sahilde çöp topluyoruz ama çabamız yetmiyor. Sahili kullananların duyarlı olmasını istiyoruz” diyerek etkinliği desteklediğini belirtti. Dünya Temizlik Günü Etkinliği sonrası, toplanan çöpler, yol üzerindeki konteynerlere atılarak, belediye Temizlik İşleri Ekipleri’nin belirledikleri yerden almaları sağlanarak son buldu.

 

 

HABER ve KAMERA: Nevtan Angün  /  FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın