KarasuHaberleri.com - Esra Angün'ün haberi
 

Pazar günü İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek olan Büyük Kudüs mitingine tüm Karasu halkını davet eden Anadolu Gençlik Derneği Karasu Temsilcisi Murat Ali Aksoy, “9 Şubat Pazar günü saat 14:00’da düzenlenecek olan miting için Karasu’dan araç kaldırılacak. Gelmek isteyen Kudüs sevdalıları, 0543 453 27 54 numaralı telefondan bize ulaşabilir. 9 Şubat Pazar günü saat 10:00’da Akbank önünden araçlarımız kalkacak” dedi. Kudüs’ün öneminden bahseden Aksoy, “Kudüs düşerse, Türkiye düşer. Karasu’nun savunması nasıl Ankara’dan geçiyorsa, Ankara’nın savunması da Kudüs’ten geçiyor. Kudüs, İslam aleminin ilk kıblesidir, Mekke’den ayrı tutulamaz” ifadelerini kullandı.

 

Aynı kirli eller

 

Suriye’de kardeşlerimizi şehit edenler, Büyük İsrail ve Büyük Ortadoğu Projeleri çerçevesinde Irak’ı bölüp, Suriye’yi parçalayıp, Güneydoğu’muz başta olmak üzere Kürt - Türk savaşı çıkartmak isteyip içerdeki kargaşayı körükleyenlerle aynı eller” diyerek sözlerini sürdüren Murat Ali Aksoy, “Bugün Kudüs, Amerika ve İsrail, Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Büyük İsrail Devleti kurulduğu ve Kudüs düştüğü vakit Ankara’mız ve Karasu’muz da düşecek. Bu yüzden Karasu’da yaşayan ve ilçe dışında da olan bütün kardeşlerimizi Pazar günü yapılacak olan Yenikapı’daki Büyük Kudüs mitingine davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Aynı gayreti göstermeliyiz

 

Sözlerine, “Kudüs bizim ilk kıblemiz. Peygamber Efendimiz döneminde Mekke’de üç yıl, Medine’de 16 ay olmak üzere Kudüs’e yönelip namaz kıldılar. Kudüs, Peygamber Efendimiz’in miraca yükselip tüm peygamberlere imam olduğu bir yer” diyerek devam eden Aksoy, “Bu anlamda bizim için Mekke’den ayrı tutulamaz. Şunu da unutmamak gerekiyor ki; Selahattin Eyyubi, Şeyh Ahmet Yasin, Abdülhamit Han ve Necmettin Erbakan Hocamız’ın Kudüs için verdiği mücadelenin aynısını bugün İslam ümmetinde yaşayan şuurlu Müslümanlar olarak da bizlerin aynı gayreti göstermesi gerektiğini düşünüyorum. İnsanların bu hassasiyette olduğuna da zaten inanıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.