KarasuHaberleri.com &Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi


 

Bir hafta önce Kaynarca ilçesinde görülmeye başlanan tavuk ve civciv ölümleri ilçede paniğe neden oldu. Koronavirüs ile mücadele sürerken bir de Kuş Gribi olarak bilinen Tavuk Vebası’nın ortaya çıkması Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. İlçede bulunan büyük bir firmaya ait tesiste görülen hastalık, daha sonra civardaki çiftliklerde de görülmeye başlandı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından görevlendirilen veterinerlerin aldıkları numuneler sonrası Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bazı firmalardaki canlı hayvanların imha edilmesini istedi. Bölgedeki büyük işletme, elindeki yaklaşık 1 milyon tavuk ve civcivi imha ederek kepçe ve kamyonlarla uzak bir arazideki çukurlara gömdü.

 

Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, Kaynarca’da mahalle mahalle gezerek vatandaşa tavuk ve civcivlerini dışarıya salmamaları konusunda uyarıda bulundu. Küçük kümeslerde de bu hastalığın görülmesi halinde ilçedeki tüm kanatlı hayvanların imha edilmesinin de gündemde olduğu öğrenildi. Şimdi Karasulu çiftçiler ve Karasu’daki tesis sahipleri hastalığın Kaynarca’dan Karasu’ya sıçraması endişesi taşıyor.