KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

 

 

 

Cumartesi günü Saloon Life’da gerçekleştirilen ikinci olağan kongre ile İYİ Parti Karasu İlçe Teşkilatı’nda Hasan Sarıoğlu ve ekibi, bayrağı devraldı. Tek liste ile seçime gidilen kongrede geçerli oyların tamamını alan Hasan Sarıoğlu, ilçe başkanı seçildi. Saat 11:00’da başlayan kongreye Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, CHP İlçe Başkanı Aykut Süt, BBP İlçe Başkanı Hasan Eminoğlu, İYİ Parti İlçe Başkanları, KARSAŞ Müdürü Salim Erol, ADD İlçe Başkanı Seffa İngenç, bazı oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin divan başkanlığına Yüksel Esmeroğlu, başkan yardımcılığına Aytekin Karlıdağ, divan katipliğine ise Ali Akdoğan, Sefer Alemdar ve Senem Sarıoğlu seçildi.

 

Siyaset yapma günü değil

 

Kongre öncesi şehitlerimiz için Merkez Camii Müezzin Kayyımı Hamit Yavuzyiğit tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın mesajları okundu. Mesajların sonrasında ise faaliyet raporu, mali rapor ve tahmini bütçe okundu ve oylamaya sunuldu. Siyasi konuşmaların ilkini mevcut ilçe başkanı Bahattin Topal yaptı. Sözlerine İdlip’te meydana gelen saldırı sonrası şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerini sunarak başladı. “Bugün siyaset yapma günü değil” diyen Topal, “Görevi devralacak ilçe başkanımız Hasan Sarıoğlu’na başarılar diliyorum” dedi

 

Bu görev şereftir

 

Topal’ın ardından İYİ Parti İlçe Başkan Adayı Hasan Sarıoğlu söz aldı. Sarıoğlu da konuşmasına şehitlerimizi anarak başladı. Sözlerine “Bu görev bir şereftir. Bu şerefi birlikte yaşayacağım tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” diyerek devam eden Sarıoğlu, “İyi duygularla milletimize hizmet etmek için bir araya gelmiş temiz duygulara sahip yol arkadaşlarım, Türkiye’nin geleceğini inşa edecekler. Bu görevi bize layık gören herkese teşekkür ediyorum. Türkiye ve Karasu İYİ olacak” ifadelerini kullandı.

 

Karasu’dan başlayacak

 

Sarıoğlu’nun ardından kürsüye gelen İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan sözlerine “Sokaklarının tozunu, denizinin suyunu yuttuğum Karasu’nun bir partisinin il başkanı olmak benim için büyük bir şeref” ifadeleriyle başladı. Karasu’da seçilecek olan Hasan Sarıoğlu’nun çıtayı yükselteceğini ve devraldığı bayrağı daha iyi yerlere getireceğine inandığını belirten Kılıçaslan, “Karasu İYİ olmayı hak ediyor. Sakarya’nın kuzey bölgeleri son dönemlerde öksüz bırakıldı. Karasu’ya bu hareketi getirip bir heyecan katmamız gerekiyor. Partimizi Karasu’dan başlayarak Sakarya’da büyüteceğiz ve devamında da iktidara geleceğiz” ifadelerini kullandı. Hasan Sarıoğlu başkanlığındaki yönetim şu isimlerden oluştu:

 

ASİL ÜYELER: Muhammed Kara, Habil Fatih Akdoğan, Sercan Çelikgöğüs, İbrahim Avcı, Murat Ayaz, Osman Şentürk, Hatice Yeşilyurt, Ömer Filizfidanoğlu, Leyla Çetinkaya, Nazım Yılmaz, Enes Yavuzyiğit, Yılmaz Karakaş, Şebnam Yenidağ, Engin Şahan, Ziya Sarı, Nazile Özel, Yadigar Çağlar, Mehmet Tunca, Hamza Alemdar, Mehmet Turan, Mustafa Özdemir, Nezahat İngenç, Şükran Albayrak, Meliha Adıyaman, Mehmet Alemdar ve Akif İn.

 

YEDEK ÜYELER: İbrahim Gündoğdu, Şaban Çamur, Recep Ali Şengül, Sedat Özdemir, Hüseyin Karakaş, Atilla Yazıcı, Abdurrahman Baş, Mehmet Yavuz, Semih İngenç, İsmail Çelik, Muhbet Doğan, Güler Arslan, Dursun Süt, Cansu Ece Kelekçioğlu, Tayyar Sönmez, Cabbar Turan, Tekin Öztürk, Umut Uysal, Senem Sarıoğlu, Selahaddin Aşık, Şahin Kırımlı, İbrahim Çetin, Emine Kulaç, Ayşe Kurudal, İbrahim İskender, Bahar Özkan ve Banu Kılıç.

 

İL DELEGELERİ: Hasan Sarıoğlu, Habil Fatih Akdoğan, Sercan Çelikgöğüs, Muhammed Kara, Murat Ayaz, Osman Şentürk, Hatice Yeşilyurt, Ömer Filizfidanoğlu, Leyla Çetinkaya, Nazım Yılmaz, Enes Yavuzyiğit, Yılmaz Karakaş, Mehmet Ekşi, İbrahim Güngoğdu, Engin Şahan, Selahaddin Aşık, Nazile Özel, Yadigar Çağlar, Ahmet Süt, Levent Arslan, İbrahim Avcı, Mustafa Özdemir, Bahattin Topal, Şükran Albayrak, Meliha Adıyaman, Güler Arslan, Semih İngenç, Hüseyin Ayar, Sefer Alemdar, Sedat Özdemir, Fevzi Çakaloğlu, Ali Akdoğan, Enver Albayrak ve Mehmet Yavuz.

 

İL DELEGELERİ (YEDEK): Yaşar Coşkun, Emine Kulaç, Derya Akdoğan, Özlem Kara, Oya Şakar, Cabbar Turan, Mehmet Alemdar ve İbrahim Çetin.