Yalıspor’dan sonra Karasuspor Kulüp Başkanlığı görevine gelen Mehmet Akbaş, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada oluşan logo tartışması ile ilgili basın açıklaması yayımladı. Basın açıklamasına, "Arkadaşlarımla birlikte yaşadığımız ilçeye neler katabiliriz diye arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Tek gayemiz kişisel menfaat olmadan, iyi niyetle yapılan her türlü sosyal faaliyete destek olmaktı. İlk önce Yalı Mahallesi’ni simgeleyen spor kulübünün zor durumda olduğunu gördük, gücümüz ve aklımız yettiğince bir şeyler yapmaya çalıştık. Bu süreçte değişik tepkiler geldi. 'Karasuspor varken, yönetimi neden burada yaptını' şeklinde tepkiler de aldık. Hizmet ettiğimiz kulüp, Karasu’muzun dışarıya açılan yüzü Yalı Mahallesi’ydi ve ilçemizi ismiyle temsil eden kulüp olan Karasuspor’a karşı tek küçük düşürücü söylem, harekette bulunmadık” diyerek başlayan Akbaş, “Sezon sonunda Karasuspor’un mevcut başkanı kulübü bırakacağını açıkladığında Karasuspor için taşın altına elimizi sokmaya hiç tereddüt etmedik. Bu sefer de belirli bir kesimde “Biz bugüne kadar çok peşinden gittik, şimdi dışarıda mı kalacağız?” demeye başladı. Önceki yönetimlerde görev almış sayısız isimle görüştüm ve o isimleri de listeye ekledik. Bugüne kadar 45’in üzerinde isimle bu konuda fikir birliğine varmıştık ve görüşmelere devam ederek büyük Karasuspor’u oluşturmaya çalışıyorduk” dedi.

 

Değiştirme nedenini belirtti

 

Basın açıklamasının devamında, “Bu esnada kulüp logosuyla ilgili tartışma ortaya çıktı. Bahsi geçen logo konusu yeni değil, uzun süredir konuşlan mevzudur ve logoya ilk bakıldığında Karasu kelimesinin üzerinde dikkat çekici şekilde köpek balığının bulunması ve köpek balığının diğer adının katil olmasından yola çıkarak Karasu kelimesiyle hiçbir şekilde yan yana yakıştıramadığımızdan dolayı, çıkartıldığında hiçbir eksikliğinin hissedilmeyeceğini düşündük. Kulübün orijinal logosu da bu değildi. 64 yıllık tarihi olan Karasuspor’un şu anki logosu 7 yıldır var ve kulübün tamamen tribün mantığıyla ve iyi niyetle oluşturulmuş bir logosudur” diyen Akbaş, “Tribün grubunun oluşturduğu logo fikrine saygı duyarak bu logonun taraftar derneğinde kullanılabileceğine ve kurumsallaşma, tesisleşme, altyapı ve daha birçok konuda geride kalmış olan kulübümüzde yapılmaya başlanacak olan bu yatırımların bütününde daha kurumsal bir logo gerektiğine karar verdik” ifadelerini kullandı.

 

Tepki logoya değil, bize

 

Bu tarz logo güncellemeleri her kulüpte yapılmaktadır. En yakın örneği geçen sene Sakaryaspor’da yapıldı. Bu noktada aslında tepki logoya değil kulübün değişmek üzere olan yönetim şekline, vizyonuna veya tarzınadır” diyen Mehmet Akbaş, basın açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: “Bugün logoya olan tepkinin yarın formaya, tribüne, hocasına, sporcusuna ve bu oluşumun alacağı her türlü karara olacağını düşünmekteyiz. Yönetim ve taşın altına elini koyacak olan 50-60 kişi olarak bu işin altından kalkamayacağımızı düşünüyoruz. Acı olan kapalı kapılar arkasında iyi polisi oynayan büyüklerimizin, arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin daha ilk gelişim için tamamen iyi niyetle alınmış olan kararımızda bizi yalnız bırakmasıdır. Bu oluşuma giren veya destek olan hiç kimse sosyal medyadan yapılan hakaretleri hak etmemiştir. Yanlış kararlarda olabilir, ancak verilen tepki asla kabul edilemez. Bu kadar iş adamını Karasuspor’a yatırım yapmaya ikna etmişken gelinen nokta bizi istifa etme fikrine itmiştir. Biz, Karasuspor için güzel hayallerle yola çıktık ve kapısına gittiğimizde bizi kırmayarak inanıp güvenen, destek olma sözü veren herkese teşekkür ediyoruz. Sosyal medyada yapılan argo içerikli tepkilerden dolayı ne olursa olsun kulübümüzü temsil ettiğine inanan taraftarların adına sizlerden özür diliyoruz. Bir tane Karasu ve bir tane Karasuspor var