Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, 1 Mayıs 2017 Pazartesi günü itibariyle toplu taşımada nakit kullanımının tamamen kaldırılacağını açıkladı. Pistil, “30 Nisan Pazar gününe kadar vatandaşlarımızdan Kart54 sahibi olmaları hususunda hassasiyet bekliyoruz. 1 Mayıs Pazartesi günü itibariyle toplu taşımada tek geçerli ücret işlemi Kart54 olacak” dedi.

 

Karasu'daki mor minibüsleride kullananları yakından ilgilendiren uygulama ile bu kapsamda nakit kullanımı kalkıyor ve yerine büyük kolaylıklar sağlayan Kart54 uygulaması toplu taşımada tek seçenek olarak uygulamaya konuluyor. 1 Mayıs Pazartesi günü itibariyle nakit kullanımının kalkacağını aktaran Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, tüm vatandaşlardan Kart54 sahibi olmaları konusunda hassasiyet beklediklerini ifade etti.

 

Pistil, “Bilindiği üzere kısa süre önce Özel Halk Otobüsleri ve Belediye Otobüslerinde nakit kullanımının kalkacağı ve Kart54'le binişlerin gerçekleştirileceğini ifade etmiştik. 1 Mayıs Pazartesi günü itibariyle nakit kullanımını kaldırıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da geride kalan süre içerisinde Kart54 sahibi olmaları noktasında hassasiyet bekliyoruz. Sakarya genelinde 201 adet bayide kart satışı ve dolumu yapılmaktadır. Ayrıca 5 adet otomatik dolum merkezimizde vatandaşlarımıza hizmet sunmaktadır. www.kart54.net internet adresinde ise tüm detaylı bilgiler yer almaktadır” şeklinde konuştu.

 

“Yeni uygulamamız gerek esnafımıza gerekse de vatandaşlarımıza birçok avantaj sağlıyor” diyen Fatih Pistil, “Ödeme kolaylığının yanında ücret dengesi, veri toplama analizleri gibi kolaylıkları tarafımıza kolaylıkla ulaştırıyor. Bu kapsamda Eylül ayı itibariyle tüm Özel Halk Otobüslerimizi Kart54 sistemine entegre etmiştik. İnşallah şimdi de nakit kullanımını kaldırıyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.