KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Karasu Kaymakamı Aziz Mercan Başkanlığı’nda toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri  Bakanlığı tarafından gönderilen “Güvenli Turizm Sertifikası” genelgesini yayınladı. Bu genelgeye göre konaklama tesisleri, iki seviyede güvenilir olduğunu kanıtlayan o belgeyi almak zorunda kalacak.

 

Konaklama tesislerinin, sağlık ve güvenlik açısından yeterli olduğunu belirtecek olan “Güvenli Turizm Sertifikası”, Covid-19 kapsamında işletmeler için zorunlu kılındı. Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı koordinasyonunda ve www.tga.gov.tr web adresinde belirtilen üst düzey sağlık ve hijyen koşulları, bundan sonra konaklama tesislerinde olmak zorunda.

 

HANGİ TESİSLER ALACAK?

 

“Güvenli Turizm Sertifikası”nın, 50 oda ve üzeri tüm konaklama tesislerince (belediye veya il özel idaresi ruhsatlılar dahil) alınmasının zorunlu olduğu belirtildi. Faaliyette olan konaklama tesislerinin 15 Temmuz 2020 tarihine kadar, yeni faaliyete geçecek olan tesislerin ise yedi gün içerisinde bu belgeyi alması gerekecek.

 

BELGE YOKSA, FAALİYET DE YOK!

 

“Güvenli Turizm Sertifikası” alma zorunluluğu getirilen konaklama tesislerinin, sertifikasız faaliyet gösterdiğinin tespiti halinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı ve turizm belgesinin iptal edileceği, işletme faaliyetlerine de son verileceği belirtildi.