Karasu Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, 17 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen “Yaz Sezonu Hazırlıkları Koordinasyon Kurulu” toplantısında alınan 23 maddelik kararlar şöyle sıralandı:

 

1) 15 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında, başta Devlet ve Belediye Hizmetleri olmak üzere, tüm kamu hizmetlerinin artan nüfusun talebini karşılayabilecek düzeyde hizmet ve personel planlaması yapılacaktır.

 

2) Şehir şebekesi içme suyu ve kullanma sularının ağır metal, kimyasal ve mikrobiyolojik tahlilleri İlçe Sağlık Müdürlüğü ve SASKİ tarafından düzenli olarak yapılarak, sonuçları takip edilecektir. Bu konuda İlçe Sağlık Müdürlüğü, SASKİ ve Devlet Hastanesi Baştabipliği yakın bir işbirliği içerisinde bulunacaktır.

 

3) Şehrimizin birçok noktasında mevcut olan halk çeşmeleri, SASKİ tarafından takip edilerek, tahlilleri uygun olmayanlar kapatılacaktır. SASKİ tarafından kapatılan çeşmelere vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi amacıyla uyarı levhaları asılacaktır.

 

4) İlçe merkezinde vatandaşlar tarafından izinsiz olarak açılan sondaj kuyuları, DSİ Şube Müdürlüğü, SASKİ, İlçe Belediye Başkanlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerince tespit edilerek, mevzuata uygun hale getirilecektir. Bu kuyu sularının, şehir şebekesine karışmasına engel olacak tedbirler, SASKİ tarafından alınacaktır.

 

5) İlçe merkezimizde 180 km’lik kanalizasyon şebekesi tamamlanmıştır. Bunun dışında kalan sahalarda fosseptik kullanılmaktadır. SASKİ tarafından, fosseptik kuyularının genel sağlığı olumsuz yönden etkilememesi için gerekli tedbirler alınacaktır.

 

6) İlçe merkezimizdeki havuzlu tatil sitelerinin, havuz hijyeni için aldığı tedbirler, İlçe Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından denetlenecektir.

 

7) İlçe Sağlık Müdürlüğünce, deniz suyu tahlilleri periyodik olarak alınacak ve sonuçları değerlendirilecektir.

 

8) 15 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında artan nüfusun talebini karşılamak üzere İlçe Sağlık Müdürlüğüne 2 pratisyen hekim, 5 Sağlık personeli ve 4 adet 112 ambulans görevlendirilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğünden talepte bulunulacaktır.

 

9) 15 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında artan nüfusun talebini karşılamak üzere Devlet Hastanesine 4 hemşire ve 2 röntgen teknisyeni görevlendirilmek üzere İl Sağlık Müdürlüğünden talepte bulunulacaktır. Ayrıca haftada iki gün poliklinik yapan K.B.B., Üroloji, Ortopedi Uzmanlarının haftada üç gün poliklinik yapması veya tam zamanlı görev yapması hususunda İl Sağlık Müdürlüğünden talepte bulunulacaktır.

 

10) 15 Haziran – 15 Eylül tarihleri arasında, İlçe Emniyet Müdürlüğünce, Devlet Hastanesinde görev yapmak üzere polis memuru görevlendirilecektir.

 

11) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığınca 01.06.2019 tarihi itibariyle, 22 kulede toplam 38 Cankurtaran görevlendirilecektir. Plajı olmayan yerlerde denize girilmemesi için uyarı tabelaları konulacaktır. Bu tür yerler belli aralıklarla ATV olarak tabir edilen araçlarla denetlenecektir. Denizdeki akıntı yönünü tespit etmek için yeterli sayıda plaj mantarı alınacak ve vatandaşlarımız için dip akıntısıyla ilgili el broşürü bastırılıp dağıtılacaktır.

 

12) Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığınca, mavi bayrak için zorunlu olan kriterlerin sağlanması için sezon başında yapılacak denetimlere kadar liman bölgesinden alınacak 5000m³ kum sahil parka serilecektir. Mavi Bayraklı plaj sayısını artırmak için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

 

13) İlçe Belediye Başkanlığınca, sahilin temiz kalması için gerekli tedbirler alınacaktır. Sahil hattına yeteri kadar çöp konteynırı konulacak ve çöpler vatandaşın en az rahatsız edileceği saatlerde toplanacaktır. Yazlık konutların yoğun olarak bulunduğu bölgelerdeki yollarda bakım ve iyileştirme çalışmalarına hassasiyetle devam edilecektir.

 

14) Karasu Kaymakamlığı, Milli Emlak Müdürlüğü ile İlçe Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğünce sahil hattındaki işgallere izin verilmeyecek ve mevzuat yönünden gerekli işlemler tereddütsüz yapılacaktır. İlçe Belediye Başkanlığı, Zabıta Müdürlüğü bu konudaki denetimlerini artıracaktır.

 

15) İlçe Belediye Başkanlığınca, Sahil Park’ta bulunan turizm ofisi faaliyete geçirilerek, vatandaşlarımızın dilek ve taleplerine duyarlı olunacaktır. İlçe turizmimizi tanıtıcı yeteri kadar broşür bastırılarak vatandaşlarımıza dağıtılacaktır.

 

16) İlçe Emniyet Müdürlüğünün etkili bir güvenlik ve asayiş hizmeti verebilmesi için mevcut kuvvetlerine ilave 4 trafik ekibi ile 50 personel takviye edilmesi için İl Emniyet Müdürlüğünden talepte bulunulacaktır. Sahil Park’ta, Belediyemizce kullanılan Zabıta Noktasında, polis noktası oluşturulacaktır. Turizm sezonu boyunca asayiş ve trafik denetimleri artırılacaktır.

 

17) İlçe Jandarma Komutanlığınca mevcut personellere hizmete devam edilecek, vatandaşlarımızın yoğun olarak denize girdiği yerlerde boğulma olaylarının yaşanmaması için denetimler artırılacaktır. Turizm sezonu boyunca asayiş ve trafik hizmetleri artırılacaktır.

 

18) İlçe Nüfus Müdürlüğümüzün, yaz döneminde artan iş yoğunluğunu azaltmak ve vatandaşlarımıza daha süratli hizmet sunmak için mevcut personele ilaveten 1 personel görevlendirilmesi için İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden talepte bulunulacaktır.

 

19) İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce gıda denetimlerine ağırlık verilecek ve mevzuata uygun olmayan işletmeler hakkında tereddütsüz işleme tabi edilecektir.

 

20) İlçe Müftülüğümüzce talebi halinde vatandaşlarımızın Kur’an Kursu taleplerini karşılamak için Kabakoz ve Yalı Mahallelerinde okullarımız bu hizmet için tahsis edilecektir.

 

21) SEDAŞ İşletme Şefliğince, 22 olan personel sayısı 40’a yükseltilmiştir. SEDAŞ İşletme Şefliğince sahilde eksik olan sokak aydınlatma direkleri takviye edilecek ve yanmayan lambalara müdahale edilecektir. Vatandaşlarımızın SEDAŞ’a rahat ulaşabilmeleri konusunda gerekli tedbirler alınacaktır.

 

22) Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığınca, esnafımızın, vatandaşlarımızla ilişkilerinde daha saygılı ve sorun çözmeye yönelik bir yaklaşım sergilemeleri konularında uyarılacaktır. İlçe Belediyemizce, büyük marketlere ruhsat verilmesi aşamasında, otopark temini hususuna özellikle dikkat edilecektir.

 

23) Şoförler Odası Başkanlığınca, vatandaşlarımızın yaz sezonunda artan taleplerini karşılamak için gerekli tedbirler alınacaktır.