KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Kamera ve Fotoğraf: Esra Angün

 

Karasu’da 846 öğrenci, biri pandemi sınav merkezi olmak üzere dört okulun 49 sınav salonunda bursluluk sınavı için ter döktü. Öğrenciler, salonlarda ter dökerken, yağışı havaya rağmen velilerde okul dışında heyecanla çocuklarını bekledi. Sınav öncesi ve sınav sırasında emniyet ve sağlık önlemleri üst seviyede tutuldu. Öğrencilere, sınav girişinde maske ve dezenfektan dağıtıldı.

 

Öğrenciler, sınav için çeşitli yorumlarda bulundu. Yunus Emre Kayıkçı, “Hepimizin amacı, iyi bir puan alıp burs almaya hak kazanmak. Paradan önce başarı için gelindiğine inanıyorum” dedi. Efe Naçar, koronadan etkilendiklerini ve sınav için yeteri kadar çalışamadıklarını belirtti. Selina Kanmaz ise “Pandemi süreci, bizi etkiledi ve bu yüzden sınavda çıkabilecek pek çok şeyi hatırlamıyorum. Bu da stres yapmama neden oluyor” şeklinde konuştu.

 

Öğrenciler, sınav salonlarında ter dökerken veliler de dışarıda heyecanlı bir bekleyiş içerisindeydi. Öğrenci velisi Songül Kavi, “Bir veli olarak çocuğumuzun yanında olduk. Kitaplardan çalışması konusunda destek verdik” ifadelerini kullandı.

 

YÜZ YÜZE EĞİTİMİN PROVASI

 

Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan da, sınav hakkında bilgi verdi. Hava şartlarının kötü olması nedeniyle sınava katılımın düşük olduğunu söyleyen Turhan, “Milli Eğitim cmaiası olarak, çocuklarımızın bize emanet olduğunun bilincindeyiz. Bu nedenle de sağlık ve güvenlik önlemlerini üst seviyede tuttuk” dedi. Turhan, bu sınavda yüz yüze eğitimin de bir provasını yaptıklarını belirtti.

 

Sınav merkezlerinden biri olan Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Orhan Bülbül ise pandemi kurallarına uygun bir sınav gerçekleştirdiklerini söyledi. Öğrencilerin sağlık ve güvenlik önlemlerini alarak rahat bir sınav geçirmelerini sağladıklarını sözlerine ekledi.

 

KARASU'DA SINAV BÖYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ: