KarasuHaberleri.com & Karasu Cihan Haber
Nevtan Angün'ün haberi


Karasu Kaymakamı Aziz Mercan'ın karne mesajı:

 


Eğitim süreci, toplumları oluşturan bireylerin yetişmesinde, bu bireylerin geleceğe ilişkin umutlarının korunmasında, çok önemli rol oynayan bir zaman dilimidir. Amacımız, çocuklarımızın her dönem başarılı olmaları ve geleceğe daha güvenli ve umutlu bakabilmelerine olanak hazırlamaktır. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı daha iyi yarınlara hazırlamak üzere bir sonraki eğitim-öğretim dönemine enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmalarını ümit ediyorum. Eğitim süreci, toplumları oluşturan bireylerin yetişmesinde, bu bireylerin geleceğe ilişkin umutlarının korunmasında, toplumsal mutluluğun, birlik ve beraberliğin sağlanmasında, ülkelerin medeniyet yarışında ön sıralarda yer almasında çok önemli rol oynayan bir zaman dilimidir.
 

Amacımız, çocuklarımızın her dönem başarılı olmaları ve geleceğe daha güvenli ve umutlu bakabilmelerine olanak hazırlamaktır. Başarılı ve huzur dolu bir yarıyılın tamamlanmasına katkıda bulunan değerli okul yöneticileri ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Sevgili öğrenciler; Büyük bir heyecan ve umutla başladığınız öğretim yılının birinci dönemini huzur içerisinde tamamladınız. Bir kısmınız çalışmalarınızın karşılığı olan başarılarınızı karnelerinize yansıtarak gösterdiniz. Bir kısmınız ise çeşitli nedenlerle beklediğiniz başarıyı gösteremediniz. Karnenizdeki notlarınız ne olursa olsun umudunuzu, inancınızı ve kendinize olan güveninizi diri tutarak iyi bir tatil geçirmenizi temenni ediyorum.


Bu tatil döneminde öncelikle dinlenmenizi, bunun yanında kitap okuma, çeşitli sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma gibi etkinlikler ile kendinizi geliştirecek faaliyetlerde bulunmanızı ve böylelikle bir sonraki eğitim-öğretim dönemine enerji ve umut dolu bir başlangıç yapmanızı ümit ediyorum. Kıymetli veliler; Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır. Çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Bunları çocuklarımıza yansıtmadan nedenleri üzerinde kendimizi sorgulayarak, sorunların kaynağına ulaşma ve çözüm yollarını aramamız gerekiyor. Unutmayınız ki, öğrencinin karnesi, velinin de karnesidir. Çocuklarımızın ikinci dönemde eksiklerini tamamlayıp daha başarılı olmaları öğretmenleri ile iletişim içerisinde birlikte hareket edip, onlara vereceğiniz destekle mümkün olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, okullarımızda görev yapan değerli yönetici ve öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve değerli velilerimize sağlıklı ve mutlu bir tatil dönemi diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 


Belediye Başkanı İshak Sarı'nın karne mesajı:

 


Geleceğimizin umudu, ülkemizin istikbali olan öğrencilerimizin ve onları hayata hazırlayan kıymetli öğretmenlerimizin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini, başarılarının ve azimlerinin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Bugün 2019 - 2020 eğitim öğretim yılı birinci döneminin sonuna geldik. Ancak her bitişin yeni bir başlangıcı da beraberinde getireceğini asla unutmamalıyız. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, gelecek geçmiş üzerine kurulur. Öğrencilerimiz de yarıyıl tatilinde yapacakları iç muhasebeyle birinci dönemi değerlendirme şansı bulacaklardır. Bu vesileyle öğrencilerimizin II. döneme daha dinamik başlayacağına ve gelecekteki hedefleri için daha azimli ve kararlı olacaklarına inanıyorum.


Çocuklarımızı sadece dönem veya yılsonunda aldıkları notlarla değerlendirmeyiniz. Bazı öğrencilerimizin karnelerinde arzu edilmeyen notlar olabilir. Ancak bu, çocuklarımızın sistemli ve düzenli çalışmalarıyla her zaman telafi edilebilecekleri bir durumdur. Önemli olan güzel ahlaklı bireyler yetiştirmektir. Ahlak bilinci yerinde olan bir öğrencinin hayatta başarısız olması düşünülemez.


Değerli Öğretmenlerimiz, hedeflerin eğitim yoluyla gerçekleşebileceği gerçeğini daima diri tutmalıyız ve bunu tüm veli ve öğrencilerimize yansıtmalıyız. Bugün sınıflarımızda sizlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmayı bekleyen öğrenciler, yarın ülkemizi daha iyi seviyelere çıkarabilmek için bayrağı bizlerden teslim alacaktır. Elinizdeki cevheri gerektiği gibi işleyerek verdiğiniz emeklerin asla boşa gitmeyeceğini düşününüz. Bu vesileyle, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Tüm öğretmen arkadaşlarıma, yarıyıl boyunca yararlı ve fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İyi bir tatil dönemi geçirmelerini umuyorum. Tüm velilerimize sağlık, başarı ve mutluluk dolu günler temenni ediyorum.

 


Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan'ın karne mesajı:

 


Sevgili öğrenciler; 2019-2020 eğitim öğretim yılı ilk dönemi boyunca göstermiş olduğunuz gayret ve çalışmaların karşılığı olan karne heyecanınızı ben de sizlerle birlikte yaşıyorum. Sizlerin başarısı ve gayreti bizim güvencemizdir. Geleceğimiz adına sizlere olan güvenimiz tamdır. Aileleriniz ve öğretmenlerimizle milletimizin ortak paydası sizlersiniz. Anne-Babalarınızın ve öğretmenlerinizin en kıymetlisi ve göz bebeğisiniz. Sizlerin her zaman mutluluğu için, bugün ve yarının başarılı bireyleri olarak var olmanız için el birliğiyle çabalıyoruz.


Bir dönemin yorgunluğunu tatilde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. En önemlisi kitap okuma alışkanlığını edinmenin yollarını aramalısınız. Ailenize ve çevrenize yardımcı olabileceğiniz sosyal etkinliklere de zaman ayırmalısınız. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı’mızın İlkokul ve ortaokul öğrencileri için yayınlamış olduğu Yarıyıl Tatili Etkinliklerini yapmaları da çok faydalı olacaktır.


Değerli meslektaşlarımın da yapmış oldukları özverili çalışmalar ve göstermiş oldukları  gayretlerden  dolayı her birini  ayrı ayrı tebrik ediyorum.  Tüm meslektaşlarıma yararlı ve fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çok değerli velilerimizden de beklentimiz öğrencilerinizin karnelerinde, karşılaştığınız durum ne olursa olsun çocuklarınıza duyduğunuz güveni ve desteği esirgemeyip sürdürmektir. Çocuklarımızın karnelerindeki istenmeyen notların telafisi her zaman mümkündür. Onları başkaları ile olumlu ya da olumsuz yönde asla kıyaslamamalıyız. Kıyaslamak yerine onları cesaretlendirmeli, bunun bir süreç olduğunu hissettirmeli, koşulsuz sevgi saygı beslemeliyiz