Karasu’nun ilk özel anaokulu olan Özel Zeliha Anaokulu’nun öğrencileri, Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında idrak edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, Karasu Merkez Camii’ni ziyaret etti. Din dersi ile değerler eğitimi kapsamında usta öğretici Saliha Sarımert tarafından okul bünyesinde eğitim alan öğrenciler, öğrendiklerini tam yerinde uygulama fırsatı buldu. Karasu’da ilk kez bir özel anaokulunda verilen din eğitimi kapsamında öğretilen dua ve sureleri başarıyla okuyan öğrencilere, Merkez Camii İmam Hatibi Ali Sarımert seccade hediye etti ve çikolata ikramında bulundu. Çocukların da kendi hazırladıkları hediyeleri Sarımert’e sunması renkli görüntülere neden oldu.

 

Toplumun değer taşı

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karasu Merkez Camii İmam Hatibi Ali Sarımert, “Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Özel Zeliha Anaokulu’nun birbirinden başarılı öğrencilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Minik yavrularımızın meraklı sorularına yanıt verdik. Onlar, toplumumuzun, milletimizin ve ümmetimizin birer temsilcisi ve yarınlarımız olacak. Bu yaşta ne ile donatırsak, bütün hayatlarını o donanımla sürdürecekler. Bu vesileyle başta aileleri olmak üzere, öğretmenleri ve okul müdürlerine teşekkür ediyoruz. Minik yavrularımızın gösterdiği büyük ilgiden dolayı da son derece memnun kaldık” dedi.

 

Karasu’da ilki uyguladık

 

Özel Zeliha Anaokulu Müdürü Halit Er ise, “Bu önemli hafta içerisinde, en önemli değerlerimizin başında gelen İslam’ın simgesi olan camilerimizden Merkez Camii’ni ziyaret ettik. Cami İmam Hatibi Ali Sarımert, bizi ve öğrencilerimizi yakın bir ilgi ile karşıladı. Özellikle caminin dev kubbesi, çocuklarımızın ilgisini çekti. 17 öğrencimizin sorularını tek tek yanıtlayan Sarımert’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Er, “Karasu’da ilk kez bir özel okulunda uygulanan din dersi ile değerler eğitimi kapsamında din görevlisi Saliha Sarımert tarafından verilen eğitimlerimiz devam edecek” diyerek sözlerine son verdi.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün

 

ZİYARET BÖYLE GERÇEKLEŞTİ: (Fotoğraflar aşağıda)