Karasu Hükümet Konağı’nda Pazar günü düzenlenen çelenk töreni ile başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri, Pazartesi günü Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen kutlama programı ile son buldu. Saat 10:00’da başlayan program, Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlandı. Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un mesajının okunmasıyla devam edildi. Genç öğretmenler adına Karasu İmam Hatip Ortaokulu matematik öğretmenlerinden Nihat Topsakal bir konuşma yaptı. Konuşmasında eğitimin durağan bir süreç olmaktan çıktığını, sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline geldiğini vurgulayan Topsakal, “Bilgi yüklemesi yapılan klasik eğitim anlayışı geçerliliğini yitirmiş, bilgi ve beceriler ile kişisel çabaların kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelmiştir” dedi. Yeni öğretmen modelinde, öğrencilerin ayrı birer birey olarak görüldüğünü de sözlerine ekleyen Nihat Topsakal, “Öğretmen sorunun değil, çözümü bir parçasıdır. Öğretmen, bir sınıfı değil bir milleti eğittiğini bilmelidir. Ben ve arkadaşlarım, bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz” şeklinde konuştu.

 

Gururla kutluyoruz

 

Ardından emekli öğretmenler adına emekli sınıf öğretmeni Yüksel Bayrak söz aldı. Konuşmasına öğretmenliğe başlangıç süreci ile bitişine kadar 33 yıllık eğitim hayatını özetleyerek başlayan Bayrak, “Öğretmen, başarı ve hedefleri olan, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bir liderdir. Öğretmenler kılavuzdur. Öğrencilerin umudu ve sevinci, öğretmenlerin umudu ve sevincidir. Tüm öğretmenlerimize yürüdükleri kutsal yolda başarılar dilerim” dedi. Son olarak kürsüye gelen İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ise, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Turhan sözlerine, “Baş öğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Millet Mektepleri Baş Öğretmenliği ünvanının verilişinin 91.yıldönümü gururla kutluyoruz” diyerek başladı. “Yarınların ümidi öğrencilerimizi, vatanını seven, milli ve manevi değerlere sahip çıkan bireyler olarak yetiştiren öğretmenlerimizin hakları ödenemez. Görevi başında şehit olan, bayrağımızın dalgalandığı her yerde çalışmaktan çekinmeyen öğretmenlerin günüdür bugün” şeklinde konuşan Çetin Turhan, “Eğitim yolunda yılmadan yürüyen, milli ve manevi değerleri evlatlarımıza öğreten öğretmenlerimiz, çok kıymetli bir mesleği icra etmektedir” diyerek sözlerine son verdi.

 

Yemin edildi

 

Konuşmaların ardından, Karasu’ya atanan ve bu yıl adaylıkları kaldırılan öğretmenler yemin etti ve müzik öğretmeni Deniz Salur eşliğinde Öğretmen Marşı’nı söyledi. Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojileri Alanı öğretmenlerinden Ahmet Tüzün öncülüğünde hazırlanan ve okul öğrencileri tarafından sahneye konulan oratoryo gösterisi beğeniyle izlendi. Oratoryonun ardından bir sinevizyon gösterisi sunuldu. Program, Öğretmenler Günü konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu. Öğrencilere ödüllerini, Karasu Kaymakamı Aziz Mercan, Belediye Başkan Vekili Esra Bıyıklıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan verdi. Dereceye giren öğrenciler ise şöyle sıralandı:

 

Şiir Yarışması (İlkokulu)

1) İkbal Ukba Altuntaş (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu)

2) Rafif Eyyub (Mehmet Akif Ersoy İlkokulu)

3) Merve Sümeyye Oymacı (Şehit İsmail Hakkı Yılmaz İlkokulu)

 

Kompozisyon Yarışması (Ortaokul)

1) Deninz Korkmaz (Sezi Eratik Ortaokulu)

2) Sudenur Candemir (Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu)

3) Şevval Havva Kır (Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu)

 

Kompozisyon Yarışması (Lise)

1) Şeyma Kaba (ŞÜİAA Lisesi)

2) Sıla Akyurt (Atatürk Anadolu Lisesi)

3) Esra Kanbak (Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi)

 

HABER: Nevtan Angün / FOTOĞRAF: Esra Angün