Okullarının en dikkat çeken özelliğinin, her branşta eğitimi ayrı öğretmenin vermesi ve branşlarında en tecrübeli eğitimcilerle çalışmaları olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan Dört Mevsim Çocuk Okulu Yöneticisi Suna Atalay Mercan, “Butik bir okul olmamıza rağmen, 12 personel ile eğitim veriyoruz. Eğitim kadrosu zenginliği açısından sadece Karasu’da değil, Sakarya genelinde iddialı okulların başında geliyoruz” dedi. Okul bünyesinde İngilizce eğitime büyük önem verdiklerini ifade eden Suna Atalay Mercan, “Her branşa ayrı öğretmenimiz ders veriyor. Böylece öğrencilerimize hem algı olarak hem de öğrenme tekniği olarak kolaylık sağlıyoruz. Okul bünyemizde 10 saat İngilizce eğitimi veriyoruz. Bu dersler kapsamında çocuklarımız, ana ihtiyaçlarını öğretmenlerine İngilizce olarak belirtiyor. 3-6 yaş arası çocuklarda ikinci dil, bir tür ana dil olarak algılanıyor ve çabuk öğreniliyor” diye konuştu.

 

Öğrenci ve veli memnun

 

Okul bünyesinde İngilizce’nin yanı sıra fen ve doğa, matematik, drama, müzik, piyano, gitar, beden eğitimi, bale ve satranç derslerinin de verildiğine dikkat çeken Atalay Mercan, “Yıl içi etkinliklerimizin sayısı oldukça fazla. Yaz döneminde gerçekleştirdiğimiz ve Karasu’da ilk kurulmuş olan parkurda gerçekleştirdiğimiz Survivor etkinliğini kış sezonunda da sürdürüyoruz. Yakın zamanda Serdivan’da bulunan Gözlem Evi’ne gezi düzenledik ve çocuklarımız ile velilerimiz bu etkinlikten memnun ayrıldı. Eğitim sistemimiz dahilinde ücretsiz tiyatro ve sinema etkinlikleri düzenliyoruz. Eğitim, öğretim ve sosyal etkinlikleri bir arada yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Bire bir eğitim

 

Normal şartlar altında 15 olan sınıf mevcudumuzu 10-12 arasında tutmayı tercih ediyoruz. Böylece öğretmenlerimiz, öğrencileriyle bire bir diyalog kurma fırsatı buluyor. Yaşları küçük olduğu için çocukların dikkati çabuk dağılıyor ve öğretmenlerin sınıfa hakimiyeti azalıyor” diyerek sözlerine devam eden Suna Atalay Mercan, “Yüksek kapasiteli sınıflarda eğitim olmaz, ancak bakıcılık olur. Dört Mevsim Çocuk Okulu, bir kreş veya gündüz bakım evi değil anaokuludur” ifadelerini kullandı. Atalay Mercan son olarak, 21 Haziran’da okulların kapanacağını, bir hafta ara verdikten sonra beş haftalık bir yaz okulu programı uygulayacaklarını, yaz sezonunu da dışarıda eğitim ve sosyal etkinlik programlarıyla geçireceklerini de sözlerine ekledi.

 

HABER & FOTOĞRAFLAR: Esra Angün