Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri, okul öğretmenleri Soner Usta, Fevzi Ekiz ve Sevilay Arıcı eşliğinde, Geçici hayvan barınağını ziyaret ederek sorumlulardan barınak hakkında bilgi aldılar. Karasu Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının bakım ve aşılamalarının yapıldığı, aynı zamanda veterinerlik hizmetlerinin verildiği barınakta öğrenciler, özellikle yeni yavrulamış köpekler ile ilgilendi. Minik hayvan severler, barınakta bulunan köpeklere, okulda hazırladıkları kumbaralarda biriktirdikleri paralarla ödül maması dağıttılar.

 

Tüm müdahaleler yapılıyor

 

Öğrencilerin ziyaretine eşlik eden Karasu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Taner Özkan, böyle bir etkinlikte emeği geçen tüm okul idarecilerine ve öğretmenlere teşekkür etti. Özkan, “Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğretmenlerimizin düzenlediği etkinlik kapsamında bugün buradayız. Karasu Belediyesi olarak geçici hayvan barınağımızla ilgili çeşitli projeler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Günün şartlarına uygun, modern ve geniş bir alanı kapsayan hayvan barınağımızda bu canlılarımıza yönelik tüm müdahaleleri yapacak donanıma sahibiz. Burayla ilgili tüm çalışmalara tereddütsüz destek olan Belediye Başkanımız İshak Sarı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Sarı’ya teşekkür

 

Dönem içerisinde bu ve buna benzer ziyaretlerin okulları tarafından düzenleneceğini belirten Karasu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Öğretmeni Soner Usta; “Bugün burada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Öğrencilerimize sokak hayvanlarını tanımaları adına okulumuzda güzel bir tanıtım köşesi oluşturduk. İlgilerinin artmasından sonra öğrencilerimizi İlçe Belediyemize ait Geçici Hayvan Barınağına getirdik. Barınağa bizlerde ilk kez geldik. Çok güzel ve sağlıklı bir ortam gördük. Başta Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı’ya ve burada çok güzel bir ortamın doğmasına neden olan tüm Karasu Belediyesi personellerine teşekkür ediyoruz” dedi.