Kırıkkale’de çocuğunun gözü önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut’un Türkiye gündemine oturmasının ardından, CHP İl ve İlçe Örgütleri 81 ilde eş zamanlı olarak bir basın açıklaması düzenledi. Atatürk Bulvarı’nda meclis üyeleri ve partililerle bir araya gelen CHP Karasu İlçe Başkanı Nurhan Aydın, Karasulu bayanların da verdiği destekle bir basın açıklamasında bulundu. Türkiye’de kadının yerini etkili bir cümleyle özetleyen Aydın, “Biz kadınlar, küçücük karınlarımıza kocaman hayatları sığdırıyoruz ama koca dünya, küçücük kadınları içine sığdıramıyor” dedi. Basın açıklamasına, “Kadına şiddete ‘Hayır’ demek ve hayatını kaybeden Emine Bulut için bir araya geldik. Kadının sesini duyurmak ve ‘Yeter artık’ demek için ezilen, dövülen ve öldürülen kadınlarımız için 81 il ve ilçelerde eş zamanlı olarak bu eylemi yapıyoruz” diyerek başlayan Aydın, “Cuma günü Kırıkkale’de yaşanan acı olayı İstanbul’da öğrendim ve ziyaretimi hemen sonlandırıp Karasu’ya döndüm. Artık daha fazla Emine Bulut’lar ölmesin diye sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Biz kadınlar, küçücük karınlarımıza kocaman hayatları sığdırıyoruz ama koca dünya, küçücük kadınları içine sığdıramıyor” ifadelerini kullandı.

 

Bayanlar sessiz kalmadı

 

İlçe Başkanı Aydın’dan sonra sözü Karasulu bayanlar aldı. Laçin Tatlı Ayhan, “Sadece kadına değil, yaşama hakkına sahip bütün canlılara yönelik şiddet son bulsun istiyoruz. Sadece kadınlara ve çocuklara değil, doğaya ve hayvana da şiddet son bulmalı. Ahlak düzeyimizi yükseltip, eğitim seviyemizi arttırmalıyız. Başka çözüm yolu yok” şeklinde konuşurken, Karasu’da esnaflık yapan Soydan Akın, “Çocuk istismarı olaylarını atlatmadan, bir anneye, bir kadına bıçaklama olayı ile karşı karşıya kalındı. Annesini gözleri önünde kanlar içinde kaybeden o yavru, annesini hep o son haliyle hatırlayacak. Geleceği kararan bir evlat var artık ortada. Kendi çocuğumun geleceğini düşünüyorum. Her şey maddiyat değil. Çocuklarımızı nasıl bir yarın, nasıl bir hayat bekliyor görüyoruz ve korkuyoruz” dedi.

 

 

Kendi çocuğunuzu onun yerine koyun

 

Karasulu bayanlar adına bir açıklama da Rengin Tığrak yaptı. “Böyle bir dayanışma anında, Karasulu bayanları da yanımızda görmek isterdik. Biz, bu sosyal yaraya siyasi bakmıyoruz, öldürülen o anne hangi partili bizi ilgilendirmiyor. Bugün de parti gözetmeksizin her Karasulu bayanı burada görmeyi umuyorduk. Artık kadınlarımızın sesi çıkmalı” diyen Tığrak, “Ezilen ve aşağılanan kadın diye bir şey olmamalı. Kadınlarımız evlerinde, işlerinde ve sokakta ayrı bir mücadele veriyor. Biz bunu buradan belki göremiyoruz. Ama Türkiye’de maalesef yaşanıyor. Bu yaşananlara kadınlarımız sessiz kalmasın” şeklinde konuştu. Son olarak Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Taşkın Ekşi de erkekler adına söz aldı. “Devletimizden isteğimiz,  özellikle son 10 yılda giderek artan kadın istismarı, cinayetler ve çocuk istismarlarının üzerine kararlılıkla gitmesidir. Devlet, bu konuda masaya elini sert vurmalıdır. Kadınlarımızın her zaman yanındayız. Kadınlar, annemiz, eşimiz ve kardeşlerimizdir” diyen Ekşi, “Emine Bulut’un çocuğu yerinde hepimizin çocuğu olabilirdi. O yavrunun psikolojisini kendi çocuğunuz üzerinden empati kurarak düşünün. Bundan sonra da o annenin ‘Ölmek istemiyorum’ çığlığını artık tüm kadınların ‘Ölmek istemiyoruz’ sesine dönüştürelim ve bu sesi duyalım. Bu sese kulak verelim” diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABER ve VİDEO: Nevtan Angün / FOTOĞRAFLAR: Esra Aydın

 

BASIN AÇIKLAMASINDAN GÖRÜNTÜLER (Fotoğraflar aşağıda):