KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Kamera ve Fotoğraf: Esra Angün

 

 

Nihat Erdoğan’ın sahibi olduğu Ensar Kebap, 1 Haziran gününden itibaren müşterilerine oturmalı hizmet vermeye başladı. Pandemi süreci nedeniyle hijyen kurallarını aksatmadan uyguladıklarını belirten işletmeci Osman Erdoğan, aldıkları ilave önlemleri tanıttı.

 

Restoranlar için belirlenen hijyen kurallarına harfiyen uyulmaya devam edildiğini ösyleyen osman Erdoğan, “Girişte müşterilerimizin ateş ölçümü yapılıyor. Eğer 38 derecenin üzerindeyse işletmemize çok yakın mesafede olan Karasu Devlet Hastanesi’ne yönlendiriyoruz. Ateş normal ise el dezenfektanı veya 80 derecelik kolonya ikramında bulunarak kabul ediyoruz” dedi.

 

Personelimiz siperlikli veya standart yüz maskesi takmadan servis yapmıyor. Servis sırasında da sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Personelimiz gün içerisinde sık sık el dezenfektanı kullanıyor” diyen Erdoğan, “İşletmemizdeki klimalar çalıştırılmıyor. Havalandırma doğal sirkülasyon yoluyla yapılıyor. Açılır kapanır çatımız mevcut ve çok sayıda penceremiz sürekli olarak açık durumda” ifadelerini kullandı. Osman Erdoğan, işletmelerinde yer verdikleri hizmetleri şöyle tanıttı:

 

TEMASSIZ HİZMET

 

Masalarımız arasında en az 1,5 metre boşluk bıraktık. Her masada kolonya ve el dezenfektanları sabit duruyor. Müşteri oturmadan önce ve kalktıktan sonra masalarda dezenfekte işlemi uyguluyoruz. Ayrıca ödeme sırasında da temassız POS cihazıyla da ödeme imkanı sunuyoruz.

 

İşletme lavabolarındaki musluk bataryası, sabunluk ve havlu cihazı el hareketine duyarlı sensörlü cihazlar. Müşterimiz el teması kurmadan bu cihazları kullanabiliyor. Temassız hizmet cihazları pandemi sürecinden önce de mevcuttu

 

ŞEFFAF MUTFAK

 

Ayrıca Ensar Kebap’ta Karasu’da ender görülen bir uygulama da sunuluyor. Şeffaf mutfak uygulamasıyla servis bölümü veya ödeme yapılan kasa ile mutfak arasında kapı veya bir paravan yok. Müşteriler mutfağı rahatlıkla görebiliyor, dileyen müşteri de önlük, bone, maske ve eldiven giyerek mutfaktaki önlemi ve düzeni yerinde görebiliyor.

 

İŞTE ALINAN HİJYEN ÖNLEMLERİ: