KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün'ün haberi  /  Kamera: Esra Angün


 

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yurt genelinde hizmet veren taksilere yönelik getirilen sıkı önlem ve tedbir kuralları, Karasu’da uygulamaya konuldu. Periyodik yapılması gereken haftalık dezenfektasyon ve ilaçlama uygulamasının ilki, ilçe merkezi ve terminaldeki duraklarda Karasu Belediyesi’ne bağlı Destek Hizmetler Müdürlüğü ilaçlama ekiplerince gerçekleştirildi.

 

Karasu Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kerim Uyar, şoförlerin ve müşterilerin uyması gereken önlemleri de araç sahiplerine ileterek uygulamayı başlattı. Uygulama hakkında bilgi veren Uyar, genelge gereği ilaçlamanın her hafta yapılacağını belirtti. Uyar, ayrıca şoför ve müşterilerin de bazı önlem kurallarına uyması gerektiğini de vurguladı.

 

Bu kuralların başında şoförlerin ve müşterilerin araç içerisinde mutlaka maske takma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Kerim Uyar, “Araca binen müşteriye kolonya veya dezenfektan ikram edilecek. Araca, üç yolcudan fazlası alınmayacak. Müşteri inince, kapı kolları ve muhtelif yerler, şoför tarafından dezenfekte edilecek” dedi.

 

Ticari taksi şoförü Cumhur Akbak, tüm önlemleri aldıklarını ve tedbirleri düzenli olarak uygulayacaklarını belirtti. Akbak, kuralları her müşteriye hatırlatacaklarını da sözlerine ekledi. Şoförlerden Sezgin Şengül ise uygulamanın olumlu olduğunu ve önlemlerin periyodik olarak sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

 

UYGULAMAYA AİT FOTOĞRAFLAR ve VİDEO: