İlçe genelinde çıkarılan zamansız çöplerin oluşturduğu kötü görüntünün de kaybolmasını sağlayan uygulama ile sokak kapı önlerine plastik kapaklı, tekerlekli ve aşınmaya dayanıklı konteynerler yerleştiriliyor.

 

Bu şekilde Karasu Belediyesi, özellikle kırsal mahallelerde yeni bir çöp toplama sistemine de geçmiş oluyor. İhsaniye Mahallesinde İlk etapta 60 bireysel konteyner ile başlanılan proje şu an için dağıtılan 270 konteyner ile artarak devam ediyor.

 

BU SONUCU BEKLİYORDUK

 

Bireysel Çöp Kutusu projesinin olumlu sonuçlar doğurduğunu ifade eden Belediye Başkanı İshak Sarı, “Bireysel çöp kutusu projemizi geçtiğimiz ay itibari ile pilot bölgemiz olan İhsaniye Mahallemizde başlattık. Olumlu sonuçlar alacağımızı biliyorduk” dedi.

 

Projemizi önümüzdeki aylarda kırsal mahallelerimizde de uygulamayı planlıyoruz. Çöp konusuna ilçemiz genelinde çok dikkat ediyoruz” diyen Sarı, “Çünkü çöp, sağlığımız ve çevre görüntüsü için hassas bir konu. Hijyen ve halk sağlığının bizim için çok önemli olduğunu belirterek, halkımızın da bu konuda daha dikkatli olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

PROJEYE AİT FOTOĞRAFLAR: