KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

 

Karasu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ile gönderilen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasına dair genelgeyi duyurdu. Yüksek Öğretim Kurumları (YKS) Sınavı nedeniyle 27 – 28 Haziran tarihlerinde uygulanacak olan kısıtlamada, bazı şartlarla tatile gelen kişilerin muaf tutulacağı belirtildi.

 

Alınan karara göre Karasu’da tatil yapan kişiler, şu şartlar kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak:

 

- Daha önceden yapılmış rezervasyonların ve bundan sonra yapılacak tur satışlarının olumsuz etkilenmemesi adına hali hazırda konaklayan ya da konaklama ve tur rezervasyonları yaptırmış olan yerli ve yabancı turistler.

 

- Rezervasyon yaptırdıkları konaklama tesisine ulaşımları için havaalanı, otogar, gar, liman gibi toplu ulaşım araçlarıyla veya özel araçlarıyla ulaşım yapan kişiler.

 

- Konakladıkları tesise ait plajı kullanan veya konakladıkları tesise ait plajı olmadığı için halka açık plajları ve sahiller kullanan yerli ve yabancı turistler.

 

- Müze ve ören yerleri ile tarihi / kültürel / dini anıtları / ibadethaneleri / türbeleri ziyareti yapan yerli ve yabancı turistler, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak.