KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi  /  Kamera ve Fotoğraf: Esra Angün

 

 

Liselere Giriş Sınavı (LGS) Karasu’da yüksek hijyen tedbirleri ve üst düzey güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirildi. İlçe genelindeki toplam 23 okulda bin 234 öğrenci iki oturum halinde yapılan sınavda ter döktü. Veliler de, aynı saatlerde okul önlerinde heyecanla çocuklarını bekledi.

 

Saat 09:30’da başlayan ilk oturum öncesi, Karasu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Karasu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve okullarda bulunan özel güvenlik ekipleri, öğrencileri sosyal mesafe kuralına uyarak tek tek sınav salonlarına aldı.

 

Girişlerde öğrencilere maske dağıtıldı ve el dezenfektanı verildi. Görevli öğretmenler, öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için sınav boyunca titiz bir çalışma ortaya koydu İlçe Nüfus Müdürlüğü de nöbetçi olarak hizmet verdi.

 

Çocuklarının kimlik sorunuyla karşılaşan velilere, polis ve zabıta ekipleri yardımcı oldu. Ekipler, araçlarla velileri İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne götürdü ve sınav belgelerini almalarını sağlayarak velileri okullara kadar geri bıraktı. Ekiplerin bu desteği büyük beğeni topladı.

 

Sınav nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, uzun bir süreden sonra Karasu sokakları ile Karasu sahili bir kez daha boş kaldı. İstisnai işletmeler ve kişiler, yasak kapsamı dışında kaldı. LGS süresince ilçede önemli bir sorun yaşanmadı.

 

LGS, KARASU'DA BÖYLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ: