KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Nevtan Angün’ün haberi

 

Karasu Belediyesi Mayıs Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda konuşan Belediye Başkanı İshak Sarı, “Karasu’nun çektiği sıkıntının en büyük sebebi olan 46 milyonluk kredi için arabuluculuk yoluna gittik. Vadenin uzatılması, kolaylık sağlanması hatta ortadan kaldırılması konusunda çözüm yolu arıyoruz” dedi.

 

Temel hizmetlerin aksamasına yönelik en büyük engel olarak gördükleri 46 milyon liralık kredinin kapatılması için bir devlet bankasından kredi çekmeyi planladıklarını da dile getiren Sarı, “Bu başvurularımız karşılıksız kaldı” dedi.

 

Sarı, “Bu nedenle bir arabuluculuk müessesine başvurduk. Fakat bu da olumsuz neticelendi. Tek yolumuz kaldı, o da dava yolu. 46 milyonluk kredinin durdurulması, bugüne kadar ödenmiş kredilerin Karasu Belediyesi’ne geri ödenmesi konusunda dava yoluna gitmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.

 

Belediye Başkanı İshak Sarı, “Çünkü bu kredi kullanılırken, bazı yasal prosedürler tamamlanmamış ve gerekli denetimler de yapılmamış. Bu konuda elimizde belgeler mevcut” ifadelerini kullandı.

 

KARASU BELEDİYESİ MAYIS AYI OLAĞAN ÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI [Tıkla - İzle]