Karasu Kaymakamı Aziz Mercan’ın mesajı:

 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki vatan topraklarımızı kurtarmak ve bağımsızlığımızı ilan etmek adına 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru’yla İstanbul'dan yola çıkarak, Samsun'a ayak bastığı ve kurtuluş mücadelesini başlattığı 19 Mayıs 1919'un 101.yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz.

 

Büyük bir kahramanlık destanının yazıldığı, zor şartlarda verilen mücadelenin başlangıcı olan 19 Mayıs 1919, ülkemizin yeniden var olmasının en önemli dönüm noktalarından birisidir.

 

Geleceğimiz, umudumuz sevgili gençler, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bağımsızlık şuuruyla yetişen sizlere emanettir. Güçlü bir Türkiye idealini yaşatacak olan en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bu nedenle, sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda nitelikli bir eğitim alarak en iyi şekilde yetişmeniz, devlet ve millet olarak en önemli gayemizdir.

 

Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda duraksamadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesisiniz. Kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Atatürk, Cumhuriyetimizin ve devrimlerin korunması ve savunulması görevini, birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin ve tüm halkımızın bayramını kutluyorum.

 

 

 

Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın mesajı:

 

Geldikleri Gibi Giderler, anlayışıyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının ve buradan başlattığı bağımsızlık hareketinin tüm yurda yayılarak esareti kabul etmeyen ve hürriyetinden vazgeçmeyen milletimizle giriştiği Milli Mücadelenin zaferle taçlandırılmasının 101. yılını idrak ediyoruz.

 

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, yurdumuzun düşman işgallerinden kurtarılması yolculuğunun başlangıç tarihidir. Mukaddes Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı yolunda, Milli Mücadeleyi büyük bir azim ve kararlılıkla sürdüren milletimiz, birbirine kenetlenerek kutlu bir şahlanış ve diriliş gerçekleştirmiştir. 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine olan inancın ifadesidir.

 

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmetle anıyor, İstiklal Mücadelesinin başladığı bu anlamlı günde, köklerindeki hazineyi keşfedebilen, ahlaklı, imanlı, tek yürek olabilen Gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

 

Karasu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Ataç’ın mesajı:

 

Bu yıl, dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid-19 Pandemisine yönelik alınan tedbirler nedeniyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yıldönümünü sade ve buruk bir şekilde kutlayacağız.

 

Sevgili Gençler,

 

Unutmayınız ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  19 Mayıs 1919’da mili duygular içerisinde Samsun’da attığı ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk milletinin, vatanı ve değerleri için verdiği onurlu mücadelenin adı olan 19 Mayıs’ın 101.Yıldönümüne ulaşmanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz.

 

Sevgili Gençler,

 

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. Bu bilinçle 19 Mayıs 1919’da ilk bağımsızlık ateşini yakan Atatürk, yapmış olduğu çalışmalar ve gerçekleştirdiği kongreler ile Kurtuluş Savaşı’nı ona inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle de bugünü siz gençlerimize armağan etmiştir.

 

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

 

Biliyoruz ki sizler, Türk Milletinin geleceği, yarınlarımızın teminatısınız. Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı tebrik ediyor, başta devletimizin kurucusu ve milletimizin kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.