Çıkardığı son iki kitabı Yalnız Melek ve Büyük Yorum Ergenekon’u Karasulu okurlarıyla buluşturan Karasulu araştırmacı yazar İsmail Soytekinoğlu, Pazartesi günü Yaşar Kitabevi’nde bir imza günü düzenledi. İmza gününü başta Karasu Kaymakamı Aziz Mercan ve Belediye Başkanı İshak Sarı olmak üzere, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş ziyaret etti. Her yaştan Karasulu okurun ziyaret ettiği imza gününde Soytekinoğlu, kitapseverlerle uzun uzun sohbet etti. Gün boyu devam eden etkinliğe katılımın yoğun olması dikkat çekti. Yazdığı kitaplar hakkında bilgi veren İsmail Soytekinoğlu, şu ifadeleri kullandı:

 

 

İki roman eser

 

Büyük Yorum Ergenekon adlı kitabım, bir araştırma kitabıdır. İncelemelerim sonucunda ortaya çıkan bir eser. Her iki eser de aslında birer roman. Biri araştırma inceleme, diğeri de aşk türünde roman. Birisi çocukluk yıllarımdan bu yana hikayelerim, anılarım ve tecrübelerim üzerine oluşan bir eser. Diğeri de çeşitli ülkelerde ve ülkemde gezip soruşturduğum, merak ettiğim konular üzerine yorumum. Ergenekon dememin sebebi de Türklerin kaderindeki kırılma noktası olarak kabul ettiğimden dolayı

 

Hak ettiğimiz yerde değiliz

 

Akşam saatlerine kadar devam eden imza etliğiyle ilgili duygu ve düşüncelerini de dile getiren Karasulu araştırmacı yazar İsmail Soytekinoğlu, “Karasu halkına bol bol kitap okumayı tavsiye ederim. Karasu'yu bir şekilde tanıtmamız gerektiğini düşünüyorum. Karasu'nun gerektiği kadar tanınmadığını da düşünüyorum. Karasu'muz hak ettiği seviyede değil. Bu nedenle hepimizin her anlamda el ele verip ilçemizi hak ettiği yere getirmek için mücadele etmeliyiz. Bunun en önemli yolu da kitap okumak ve bilgi sahibi olmaktan geçiyor. Kendimizi geliştirirsek, ilçemiz de gelişir. Bugün beni yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

HABER ve FOTOĞRAFLAR: Nevtan Angün