KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu Gazetesi
Esra Angün'ün haberi

 

Saadet Partisi Karasu İlçe Teşkilatı, Atatürk Bulvarı’ndaki yeni parti binasında ilk toplantısını yaptı. Cumartesi günü gerçekleştirilen ilçe divan toplantısında Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Eyüp Yıldırım ekonomiye yönelik bir konuşma yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Oğuzhan Coşkun, “Yeni parti binamızda tüm enerjimizi halkımız ve seçim çalışmaları için harcayacağız” dedi. Coşkun’un ardından söz alan GİK Üyesi Eyüp Yıldırım, sözlerine “Seçim ve parti yardımı almayan bir parti olarak, ekonominin de sıkıntılı olduğu bir dönemde, teşkilat çalışmalarını daha iyi bir ortamda yapabilmek amacıyla kendi imkanlarıyla parti binasını yeni yerine taşıyan ilçe yönetimimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek başladı.

 

50 yıldır taviz vermiyoruz

 

Çalışmalarını aylık olarak düzenli bir şekilde değerlendirdiklerini ilçe divan toplantılarıyla aksatmadan sürdürdüklerini dile getiren Eyüp Yıldırım, “Milli Görüş çatısı altında 50 yıldır hak, adalet, kalkınma, üretim, ahlak ve maneviyat diyoruz. Bununla beraber de şahsiyetli dış politika ve İslam birliği diyoruz. İlk günkü sözümüzle mücadeleye devam ediyoruz” şeklinde konuştu. Yıldırım ayrıca 50 yıldır sözlerinden taviz vermediklerini, rüzgara kapılıp yön değiştirmediklerini ve şartlara teslim olmadan mücadelelerini sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

 

İnsanlar canına kıyıyor

 

Sözlerini, “Şubat ayının bizim için ayrı bir önemi var. Rahmetli Erbakan Hoca’mız 27 Şubat tarihinde Allah’ın rahmetine kavuştu. Kendisin açtığı yolda 9 yıldır yürüyoruz. Bu süre zarfında kendisini anmakla birlikte anlamak amacıyla çeşitli temalar işliyoruz. Bu sene de üretim, kalkınma ve adil paylaşım temaları üzerinde durduk” diyerek sürdüren Yıldırım, “Türkiye’nin son günlerdeki durumunun ne halde odluğunu görüyoruz. Kendini yakan bir baba, kamyonunda hayatına son veren bir şoför, açlık sınırının altında bir asgari ücret ve Diyanet’in açıkladığı fitre miktarının bile bu miktara erişmediği bir Türkiye ekonomisi görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Üretici güldü, rantiyeci gülemedi

 

Yıldırım, konuşmasının devamında “Darbe öncesi üretime dayalı bir politika izleyen, darbe sonrası kapatılan, 1980 sonrası yeniden kurulup 1996’da iktidara gelen partimiz döneminde yeniden üretime dayalı adımlar atıldı. O dönemde de dış ticaret açığı ve ekonomik sıkıntı vardı. Muhalefet, maaşların ödenemeyeceğini söylüyordu. Ama Refah-Yol döneminde işçi, çiftçi, memur, emekli, esnaf ve sanayici güldü. Sadece ülkemizi sömüren, para satan ve rantiyeci kesim gülemedi. O günden sonra da kimsenin yüzü gülemiyor” sözlerine yer verdi. İktidarları döneminde 180 gr fındık satan bir çiftçinin 1 litre mazot alabildiğini belirten Saadet Partisi GİK Üyesi Eyüp Yıldırım, bugün ise mazotun ortalama 6 lira olduğunu ve 180 gram fındıkla arasında 5 buçuk kat olduğunu dile getirdi.

 

Faize bütçe çok

 

O gün fındık 30 liraya denk gelirken bugün 18 lira. Bugün rantiyeciye verilen para, Erbakan Hoca’mız zamanında üreticiye veriliyordu. 1996 öncesi tarıma verilen destek 19 trilyonken, 1996 sonrası bu destek beş kat arttı ve 95 trilyona çıkartıldı, çiftçinin yüzü güldü” ifadeleriyle sözlerine devam eden ve günümüz ekonomisine de rakamlarla değinen Eyüp Yıldırım, 2019 yılında bütçeden faize 117 milyar, yatırıma ise 65 milyar lira ayrıldığını söyledi. 2020 yılında ise faize 139 milyar ayrıldığını ve sonraki yıllarda ise 159 ile 179 milyar olarak yükselerek borcun borç ile kapatılmaya çalışıldığını belirtti.

 

Tırnaklarımızla, sabırla geliyoruz

 

Konuşmasının devamında, “Erbakan Hoca’mız, faize ayrılan bütçeyi üreticiye verdiğinde nasıl bir adil düzenin oluştuğunu o dönemde de gördük, şimdiki rakamlarla da görüyoruz. Faize verilen para ile ülkenin dört bir yanına fabrikalar kurulabildiğini gördük” diyen Eyüp Yıldırım, “İktidara tırnaklarıyla gelen Erbakan Hoca’mızın yolunda biz de sabırla mahalle mahalle işleyerek tırnaklarımızla mücadeleye devam edeceğiz. 1996’da Türkiye’nin kavuştuğu ferah ve üretime dayalı adil paylaşımın olduğu günlere kavuşacağız” sözleriyle konuşmasına son verdi.

 

HABERE AİT VİDEO ve FOTOĞRAFLAR: