KarasuHaberleri.com & Öncü Karasu
Esra Angün'ün haberi


 

Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Aylin Birol, uzaktan eğitim ve canlı dersler ile teknolojiyle iç içe kalmak zorunda kalan öğrenciler ve velilerine önemli uyarılarda bulundu. “Uzun süre bilgisayar ve televizyon karşısında olmaktan uzak durun derken, uzaktan eğitim ile teknoloji bugünlerde kurtarıcımız oldu” diyen Birol, ders sırasında öğrencinin ekrana çok yakın durmaması gerektiğini belirtti. Aylin Birol, “Uzaktan eğitim süresi boyunca EBA üzerinden başarılı bir şekilde devam eden eğitimler çocuklarımızın okuldan soğumasının ve derslerden uzak kalmasının önüne geçti” şeklinde konuştu.

 

Veliler ön plana çıktı

 

“Okul eğitimini evden yürütürken ailelere de bazı sorumluluklar düşüyor. Çocuklarının derslerini kontrol etmeleri ve takibi velilere düştü” diyerek sözlerini sürdüren Rehberlik ve Psikolojik Danışman Öğretmeni Aylin Birol, “Velilerimiz uzaktan eğitimin önemini çocuklara doğru anlatması gerekiyor ve çocuğun motivasyonunu sağlaması gerekiyor. Bu noktada da veliler ön plana çıktı ve öğretmenlerin görevini üstlendi” ifadelerini kullandı.

 

Evde bunlara dikkat

 

Dışarı çıkamayan ve evde kalan çocukların, uzaktan eğitimden arta kalan zamanda ev imkanlarınca zaman geçirdiğini dile getiren Birol, “Bu da genelde televizyon izlemek ve bilgisayar başında zaman geçirmek şeklinde oluyor. Evde basit egzersizler yapılabilir. Aile içi oyunlar oynanabilir, sohbet edilebilir. Tedbir sürecini aile yapısı için bir fırsat olarak görebiliriz” dedi. Birol son olarak, çocukların gün boyunca bilgisayar, telefon, tablet ve televizyon gibi teknolojik aletlerle gün boyu zaman geçirilmemesi konusunda da önemle uyarıda bulundu.